Brzi brodovi Tankerske ne plove na zadarskom području: “Imamo ih šest. No, aktivno sudjelujemo u prodaji i kupnji”

Zadarska tvrtka TP line osnovana je prije tri godine, ali već je zauzela značajno mjesto u životima otočana na dubrovačkom i splitskom području, kako u svakodnevnim putovanjima do gradova na kopnu ili između otoka, tako i u turizmu kao najznačajnijoj gospodarskoj grani.

Brzi brodovi na zadarskom području ne prometuju.

Iako relativno nova, kompanija posluje u sastavu široj javnosti dobro poznatog i najvećeg hrvatskog trgovačkog brodara – Tankerske plovidbe iz Zadra, a Ivan Malik, voditelj odjela za obalni linijski prijevoz Tankerske plovidbe d.d., za Novi list odgovorio je kakvom flotom trenutno raspolaže.

– Tankerska plovidba, kao najveći hrvatski brodar, sa 68 godina dugom tradicijom u pomorskom prijevozu tekućih i rasutih tereta, već je dulje vrijeme tražila priliku da se uključi u obalni linijski prijevoz na Jadranu, i tako iskoristi svoje resurse i iskustvo u poslovanju u segmentu brodarstva, i tu je priliku iskoristila u veljači 2020. kupnjom dubrovačke kompanije G&V line koja je vrlo brzo preimenovana u TP Line. Sjedište je prebačeno u Zadar gdje je sjedište Tankerske plovidbe i od onda kontinuirano i zajedno učimo, rastemo, a slobodan sam reći i napredujemo u svakom pogledu. Cilj pokretanja je bio da uz kapitalizaciju postojećeg know-howa koji postoji u kompaniji, otvorimo Tankersku plovidbu prema domaćem tržištu i da ponudimo putnicima najviše standarde pomorskog prijevoza, a i da dijelu naših pomoraca sa duge plovidbe ponudimo mogućnost zapošljavanja na domaćem tržištu. Trenutno raspolažemo flotom od šest brzih putničkih plovila, no na ovom tržištu, osim u prijevozu putnika, aktivno sudjelujemo i u prodaji i kupnji pa je mogućnost promjene broja jedinica u oba smjera uvijek opcija s konačnim ciljem unaprjeđenja kvalitete naše flote i usluge, odgovara Malik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...