Capak zabranio epidemiologu Kaiću gostovanje na TV-u. “O temi covida je sve rečeno”

Voditelj službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Bernard Kaić trebao je jučer gostovati u emisiji Točka na tjedan na televiziji N1.

No gostovanje je otkazala uprava HZJZ-a. Kako je objavila urednica emisije Nataša Božić Šarić, razgovor je bio dogovoren, a onda je dobila poruku da je “Uprava odlučila odgoditi istupe o covidu”.

Danas su na upit N1 Televizije o razlozima otkazivanja odgovorili sljedeće:

“Hrvatski zavod za javno zdravstvo nije uveo „silenzio stampa“. U izjavama koje su 11. svibnja, odmah nakon proglašenja kraja pandemije, dali ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak i zamjenica Ivana Pavić Šimetin sve je bilo rečeno na tu temu, a dodatno smo na mrežnim stranicama objavili preporuke za postupanje nakon proglašenja prekida epidemije COVID-19. Također, gostovanjem ravnatelja u medijima taj dan i u Dnevniku HTV-a, naširoko su obuhvaćene teme vezane uz tijek epidemije.

Od samog početka pa do kraja epidemije stručnjaci HZJZ-a su svakodnevno bili na raspolaganju svim medijskim kućama i javnosti, uključujući i N1, kojoj smo nebrojeno puta davali izjave i osigurali gostovanja. S obzirom na to da je javnost naširoko informirana vezano uz epidemiju COVID-19 i njezin završetak, unutar naše institucije je odlučeno da se daljnji komentari na temu završetka epidemije neće davati i da ćemo sve naše kapacitete usmjeriti na obavljanje redovnih djelatnosti s ciljem očuvanja javnog zdravlja”. prenosi Index.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...