Dan otvorenih vrata PU zadarske: kako mladima približiti zanimanje policajac

Policijska uprava zadarska danas je na Višnjiku organizirala Dan otvorenih vrata u okviru kampanje “Postani policajac/policajka” kako bi građanima, posebno mlađoj generaciji, približila policijski poziv.

– Raspisan je natječaj za upis u treći razred srednje škole Josip Jović na koji se mogu javiti učenici koji završavaju drugi razred četverogodišnjih zanimanja  srendjih škola. Isto tako imamo drugi natječaj za prekvalifikaciju odraslih osoba za zanimanje policajac. Na njega se mogu javiti osobe koje neće biti starije od 28 godina  u rujnu kada bude početak školske godine. Osobe koje upisuju treći razred moraju imati uzorno vladanje i najmanje uspjeh “dobar”. Najtečaj je otvoren do 1., odnosno do 15. kolovoza 2023. godine, a oni koji se prijave imaju psihologijska testiranja i provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti, pojasnila nam je mr.sc. Ivana Marić, policijska službenica za nadzor i planiranje-za prevenciju PU Zadarske.

Dan otvorenih vrata uključio je i prezentaciju rada policije kako bi se mladi ljudi upoznali s onim što policija radi, s raznim rodovima policije. Na taj način, ako se žele prijaviti na natječaj za ovo zanimanje koje je zaista jedan poziv, da se na vrijeme jave, kazala je Marić.

U pokaznim vježbama sudjelovala je krimnalistička policija, interventna, prometna i temeljna policija s pokaznim vježbama rukovanja oružjem i s vježbama kojima se tjelesne sposobnosti, posebno interventih policajaca, nadograđuju.

– Isto tako imamo poligon koji se koristi prilikom ispitivanja motoričkih sposobnosti osoba koje se prijavljuju na natječaj, a prije tjelesnih i motoričkih sposobnosti imamo i psihološko testiranje kandidata, napomenula je Marić.

Ovaj su događaj pratili i učenici srednjih škola u kojima su djelatnici PU zadarske gostovali i nastojali im približiti sve zanimljivo vezano uz posao policajca.

Također napominju kako su polaznicima  tijekom školovanja osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje. Cijelu galeriju možete pogledati OVDJE.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...