Denis Pleslić nakon uspjeha juniora KK Zadar: “Ako zasluže ući će u seniore, dres Zadra nije lako nositi!”

Nakon što su juniori KK Zadar po drugi puta u posljednje tri godine postali prvaci Hrvatske pobijedivši u finalnoj utakmici u Šibeniku, Cibonu, rezultatom 89-54, svoj osvrt na odličan uspjeh igrača trenera Roka Jurline dao nam je sportski direktor KK Zadar Denis Pleslić, koji nam je kratko najavio i večerašnju (19 sati) drugu polufinalnu utakmicu HT Premijer lige u Zagrebu protiv Cibone. Pleslić se dotaknuo i ABA lige, ali i odgovorio kako zadržati igrače nakon sezone.

Napravljena je dobra selekcija na samom početku sezone uz kvalitetan rad trenera Roka Jurline, Mario Mandira i Mladena Babića, ali i liječnika Šime Srzentića. Juniori su naročito kroz Prvu hrvatsku ligu stekli iskustvo i značaj napredak, što im je puno pomoglo na ovom prvenstvu. U Klubu smo postigli da juniori individualno, ali i momčadski dođu na jedan veći nivo. Cibona, naime, nema razvojnu momčad kao ni Split, dok Cedevita takvu momčad ima. Finale je izgledalo stvarno dobro što se tiče intenziteta igre, ali i individualna kvaliteta pojedinih igrača bila je na vrlo visokom nivou. Izdominirali smo i obrambeno i napadački, zadovoljan je Pleslić uspjehom juniora, ali i odgovara hoće li u skorašnje vrijeme participirati u seniorima:

Naravno da su nam juniori u top fokusu, učinit ćemo sve kako bi i dalje imali njihov kvalitetan razvoj. Bitan je taj dio prelaska iz juniora u seniore, kako bi se kasnije podigla igračka razina koju seniorska košarka zahtjeva. Dres Zadra je zahtjevan i težak i nije ga lako nositi, ali niti igrati u njemu! Sve ovisi od njih samih hoće li zaigrati u prvoj momčadi. Klub, trener i stručni stožer će juniorima sigurno ponuditi pravi plan i program za razvoj. Ako oni to zasluže svojim radom, pravim pristupom i odnosom prema Klubom, u tom slučaju će ući i u seniorsku selekciju, a dalje je na njima, jasan je sportski direktor, i najavljuje večerašnju drugu polufinalnu utakmicu u Zagrebu s Cibonom:

Večeras je druga utakmica koja je isto tako zahtjevna kao i ona prva. Moramo biti na pravoj razini energetski i imati određenu agresivnost, ako to bude u redu onda se možemo nadati pobjedi. Očekujemo i dolazak naših navijača koji nam uvijek daju potreban vjetar u leđa, bez njih smo jednostavno slabiji, očekujemo njihov dolazak kako bi nas podržali, Pleslić nije zaboravio ABA ligu, zagonetno je odgovorio kako zadržati igrače nakon sezone:

Došli smo do play-offa ABA lige što je vrhunski rezultat s obzirom na budžet kojeg imamo, ali i na sve probleme koje smo imali kroz sezonu. Istaknuo bih Danijela Jusupa koji radi odličan posao. Hoćemo li zadržati neke igrače? Nakon Prvenstva Hrvatske ćemo morati odraditi dobar posao u prijelaznom periodu, kako bi sljedeća sezona bila uspješna, zaključio je Denis Pleslić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...