DHMZ do četvrtka najavljuje loše vrijeme, očekuju nas obilni pljuskovi i grmljavina

DHMZ i dalje prognozira loše vrijeme skoro u cijeloj Hrvatskoj. Kiša, pljuskovi i grmljavina neće zaobići prvi dio dana u Dalmaciji i na krajnjem istoku, a prema večeri i drugdje.

Bit će promjenjivo oblačno pa je zbog toga moguće više oborina. Sunčano će biti na sjeveru Jadrana, a vjetar većinom slab.

Na Jadranu umjereno do jako jugo, a na sjevernom dijelu krajem dana zapuhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, a na Jadranu od 13 do 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 °C.

Sutra posebno kišovito

Najgore vrijeme najavljeno je za sutra. Ciklona s obilnim oborinama te jak vjetar. Vrijeme će biti opet promjenjivo i pretežito oblačno, popraćeno pljuskovima i kišom te grmljavinom. Za vikend bi temperatura trebala pasti te će biti osjetno svježije. Ova niska temeperatura bit će ispod prosjeka za ovo doba godine.

Za poplavljena mjesta Obrovac i Gračac najavljeno je grmljavinsko nevrijeme. Sutra se pojavljuje jaka ciklona s težim oborinama i vjetrom. U Gorju je također najavljena velika količina oborina. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom Jadranu jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji jako i olujno jugo. Minimalna temperatura zraka od 10 do 14, a na Jadranu između 14 i 18 °C. Maksimalna uglavnom od 14 do 17, u Slavoniji i do 21 °C, a na Jadranu između 18 i 22 °C.

Zadar

Obrovac

Gračac

Za sutra su u cijeloj zemljini najavljeni kiša, grmljavina i pljuskovi. Zapuhat će vrlo jak sjeveroistočnjak. I u srijedu i četvrtak bit će promjenjivo, s lokalnim pljuskovima.

Vjetar će sredinom tjedna slabjeti, no do vikenda će ostati razmjerno svježe.

I na moru se u utorak očekuju lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi, dok je u srijedu još uvijek izražena nestabilnost. Za četvrtak se najavljuje suho vrijeme, bez oborina, čak i djelomice sunčano, prenosi 24 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...