Gaga Pribanović: “Neki put igračima kažeš jedno, a oni rade drugo, košarkaši Zadra su naučili lekciju!”

Bivši košarkaš Zadra, Željko Pribanović Gaga (65), koji je vodio i ABC školu košarke, prokomentirao je poraz Zadra u drugoj utakmici četvrtfinala play-offa HT Premijer lige, u Zagrebu od Dinama. Podsjetimo, u seriji koja se igra na dvije pobjede trenutno je 1-1, majstorica se igra u srijedu, 17. svibnja, u dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 20 sati.

– Dinamo je zasluženo pobijedio, imali su i malo sreće, ali Zadar je odigrao ispod svoje razine, pogotovo su katastrofalno šutirali trice, mislim 5-30. Smatram kako je Zadar bespotrebno forsirao vanjski šut, umjesto da je igrao po dubini, jer su fizički snažniji. Danijel Jusup je sigurno tražio rješenja, ali neki put je u glavama igrača nešto sasvim drugo, naime, kažeš im jedno, a oni rade drugo! U srijedu u majstorici ne bi trebalo biti problema, mislim da su igrači naučili lekciju da se ne smije nije nikoga podcjenjivati, govori Gaga i nastavlja:

– Sezona je sveukupno gledajući uspješna, jer nikad u posljednjih nekoliko godina nismo bili tako dobro plasirani u ABA ligi. Jedino mi je žao što malo više prostora u igri ne dobivaju mladi Antonio Sikirić, Krševan Klarica i Maksim Matulina, i to odmah u startu utakmice! To govorim iz razloga jer uvijek ima vremena popraviti njihove pogreške, na primjer, nekoliko poena zaostatka. Gledam malog Kostića u Igokei, momak ima sedamnaest godina, posuđen je od Partizana, i oduševio me. Igra beka, brz je i eksplozivan, prodoran, zakucava. To se zove razvoj mladih igrača! Ako mladi igrač ne može participirati, onda ga treba pustiti da ode u nekim ozbiljniji klub kako bi se razvijao, a ne da nastupa po lokalnim klubovima, to je “kud koji mili moji”, iskren je Pribanović, i za kraj poručuje:

– Iako bih volio da Zadar bude prvak Hrvatske, ipak blagu prednost dajem Splitu koji igra prilično dobro. Što se tiče polufinala Zadar-Cibona, tu će biti neizvjesno jer nikad ne znaš, nekad eksplodiraju jedni, nekad drugi, ali mišljenja sam da je Zadar ipak u prednosti, zaključio je Gaga Pribanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...