GALERIJA Mario Milin pobjednik Regionalnog natjecanja barmena, pobjednički koktel nazvao “Bruno”

Mario Milin iz caffe bara “Branimir” pobjednik je Regionalnog natjecanja barmena održanog jučer u Muro baru, u organizaciji Udruge ugostiteljskih djelatnika Back 2 basic.

Kako nam je rekao pobjednik, njemu je ovo prvo sudjelovanje na ovakvom jednom natjecanju i odmah je ostvario najbolji rezultat, a ovim se poslom bavi već 21 godinu.

– Pehar je najviše zasluga udruge Back 2 basic. Preporučio bih svim barmenima da dođu i da nauče nešto, mentori su odlučni, kazao nam je uzbuđeni Milin nakon proglašenja.

Svoj pobjednički koktel nazvao je “Bruno”, po sinu, a riječ je o verziji espresso martinija.

– Ide gin, ide Jack Daniels od jabuke, ide sirup od cimeta, sirup od čokolade, espresso i malo bittera, otkrio nam je Milin sastojke tog koktela.

Sve su koktele ocjenjivali članovi stručnog žirija u kojem su bili Drago Sikirić, Antonia Gabrić i Daniel Krizman, dok je Ivica Galošić ocjenjivao najbolji stručni rad. Cijelo natjecanje nagledao je Frano Stjepović iz Hrvatske udruge barmena.

Terasa Muro bar na zadarskim bedemima bila idealna za održavanje ovog natjecanja kojeg su pratili brojni navijači, kao i posjetitelji. Barmeni su imali slobodne ruke da izraze svoju kreativnost pa su pred žiri stizali kokteli u raznim bojama.

No na kraju je trebalo proglasiti i najbolje koji odlaze na Državno prvenstvo. Sponzorsku nagrada Maraske osvojio je Roko Mijatović, a predstavnik G spiritsa uručio je nagradu Lovri Weberu za najbolju upotrebu tog sastojka u koktelu. Melani Breulj osvojila je nagradu kao najmlađa sudionica, dok je najbolju kreaciju imala Lara Božić.

Najbolji stručni rad ima Roko Haberle, a treće mjesto pripalo je Filipu Šešelju. Drugo mjesto pripalo je Goranu Ležaiću, dok je pobjednik Mario Milin. Milinu je nagradu uručio zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Kompletnu organizacijsku strukturu odradili su članovi udruge Daniel Krizman, Mate Nemarić, Ivan Brdar na čelu s predsjednikom Antom Butićem.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...