Glasovac: “Plenkovićevu bandu treba potjerati što dalje, da se ne vraćaju bar 8 godina”; Piletić: “Ta izjava jamči joj još nekoliko mandata u oporbi”

Potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac izjavila je na proslavi Međunarodnog praznika rada u organizaciji SDP-a na riječkom Trsatu da u Hrvatskoj neće biti boljeg života za ljude dok je na vlasti Andrej Plenković.

On štiti velike i bogate, a za male, siromašne i radnike ga nije briga, ustvrdila je Glasovac.

Ocijenila je da se Hrvatska “nikad nije ovako olako odricala najvrjednijeg potencijala koji ima, odnosno ljudi i radnika”.

Radnici danas odlaze iz Hrvatske, rade za minimalac, u sve lošijim uvjetima, a umirovljenici moraju davati 60 do 80 posto primanja za najosnovnije, za hranu i energetiku, navela je.

– Inflacija jede sve i ne dopušta da većina građana živi dostojanstveno. S druge strane, Plenkovićevi ministri kradu iz naših džepova, a korupcija se mjeri, ne u milijunima, nego u milijardama, rekla je potpredsjednica SDP-a.

– Ideju socijaldemokracije treba proširiti po cijeloj Hrvatskoj, bandu potjerati što dalje, da se ne vraćaju bar osam godina, zaključila je.

Piletić odgovorio Glasovac: “Ta izjava jamči joj još nekoliko mandata u oporbi”

– Takva izjava gospođi Glasovac jamči još nekoliko mandata u oporbi, sasvim sigurno“, poručio je Piletić komentirajući njenu izjavu da Hrvatskoj neće biti boljeg života dok je na vlasti Andrej Plenković, te da bandu treba potjerati što dalje, da se ne vraćaju bar osam godina.

Glasovac je bila u vladi, a njeni su rezultati više nego poznati, nula, kazao je.

Kad je riječ o dijalogu sa sindikatima, ministar rada kaže da Vlada „u kontinuitetu nastavlja sa socijalnim dijalogom“, da je to pokazala niz puta, a pokazat će i u svakoj slijedećoj prilici.

Prema tome, nastavljamo i dalje, ono što smo mogli vidjeti – upućivanje jednog reprezentativnog sindikata nekim drugim sindikatima, ali s obzirom na sve što je Vlada promijenila kroz Zakon o radu i priznavanje statusa reprezentativnih sindikata, mislim da smo više nego odgovoran partner, poručio je ministar Piletić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...