HNK Zadar dobio dvije ozbiljne ponude investitora za preuzimanje, slijedi dogovor s Gradom Zadrom

Odlične vijesti za ljubitelje nogometa u Zadru, Zadrani s australskom i kanadskom adresom žele investirati u HNK Zadar

Sjajne igre i nadahnjujući ovosezonski uspjeh mlađih kategorija HNK Zadar privukli su pažnju ne samo nogometnih instruktora i stručnjaka Dalmacije i Hrvatske, nego i investitora kojima su uspješna klupska škola nogometa i programska otvorenost prema investicijama više nego privlačan sadržaj. Tako su na klupsku adresu stadiona na Stanovima došle dvije obvezujuće ponude od strane zainteresiranih investitora, koji su tako produbili od ranije izraženi interes. Investitori iz Australije i Kanade – oba zadarskih korijena! – odlučili su dati ponudu, pa je pitanje što njihova ponuda znači za HNK Zadar?

– Imamo na stolu ponude ozbiljnih investitora, pa jednom od njih već do lipnja želimo omogućiti ulazak u HNK Zadar. Obje su ponude u financijskom i sportskom smislu kvalitetne i relevantne, što znači da predstavljaju iskorak u našem organizacijskom i nogometnom razvoju, kaže predsjednica HNK Zadar Iva Bokanović, koja objašnjava daljnji postupak.

– U utorak imamo sastanak s gradskim čelnicima gdje ćemo odrediti daljnje korake. Sada je na potezu i Grad Zadar koji bi što prije trebao obaviti posljednje razgovore sa zainteresiranim investitorima. Čekali smo jako dugo i naporno radili s ciljem da Zadar dobije kvalitetnog, odnosno najboljeg vlasnika, dodaje predsjednica Bokanović. Nakon toga slijedi sastanak s predstavnicima klubova Gradskog vijeća Grada Zadra, kojima će se također predstaviti ponude ulagača.

U konačnici ovog procesa Grad Zadar sa svojim predstavnicima i predstavnicima HNK Zadar donijet će najbolju odluku za Klub i razvoj nogometa na području koje je posljednjih desetak godina hrvatskom nogometu podarilo više osvajača srebrnih i brončanih medalja na svjetskim nogometnim prvenstvima u Rusiji 2018. i Kataru 2022.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...