Idućih dana sunčano. U dijelovima zemlje mogući pljuskovi, evo gdje

U unutrašnjosti će u prvom dijelu dana biti promjenljivo, ponegdje uz malo kiše, a potom raskidanje naoblake. Popodne sunčanije, no lokalno će biti i razvoja oblaka uz pljuskove s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i na istoku zemlje. Na Jadranu sunčano, popodne uz mogućnost za poneki pljusak, uglavnom u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi Index.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, podno Velebita jaka, popodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 27, u gorskim predjelima malo niža, od 19 do 23 stupnjeva Celzijevih.

Sutra će u većini krajeva biti pretežno sunčano. Poslijepodne i navečer su u Slavoniji te na južnom Jadranu mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 16 do 19, a najviša dnevna uglavnom od 24 do 27°C, u gorju malo niža.

Iduća tri dana na kopnu će biti djelomice sunčano. U petak i nedjelju uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i na istoku uz više oblaka mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a u petak mjestimice i jak. Na Jadranu će prevladavati sunčano. U petak na jugu uz jači razvoj oblaka mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Puhat će umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Temperatura zraka posvuda bez veće promjene.

Početkom novog tjedna vjerojatno manje vjetrovito, ali nestabilnije, uz porast vjerojatnosti za lokalne pljuskove i na Jadranu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...