Izbjegnite trovanje hranom; Ovo je najbrži način da saznate je li se jaje pokvarilo!

Najsigurniji i najisplativiji način da osigurate da svoja jaja iskoristite prije nego se pokvare je da ih stavite u hladnjak i iskoristite u roku od nekoliko tjedana.

Čak i ako imate najbolju namjeru otići u kupovinu namirnica, planirati svoje obroke, kuhati što je više moguće i iskoristiti sve namirnice koje ste kupili, sigurno će postojati oni trenuci kada shvatite da imate hranu koja će se uskoro pokvariti prije nego ste imali priliku kuhati s njom.

To može biti frustrirajuće s bilo kojom vrstom namirnice, ali s obzirom na to koliko su cijene jaja naglo porasle u posljednjih godinu dana, imati jaja koja se pokvare prije nego što ih možete pojesti zaista se čini kao katastrofa.

Srećom, s pravim znanjem i metodama, možete znati kako prepoznati je li se jaje pokvarilo, što ne samo da će vam uštedjeti novac, već će vas i zaštititi od mogućih bolesti koje se prenose hranom.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), jedenje pokvarene hrane može povećati rizik od bolesti koje se prenose hranom, a koje su povezane s više od 200 različitih vrsta bolesti. Salmonela je posebno zabrinjavajuća kod jaja, zbog čega ljudi upozoravaju da se ne konzumiraju sirova jaja u tijestu za kolače ili torte, da se jedu jaja koja su napuknuta ili da se konzumiraju pokvarena jaja.

Postoji više načina na koje možete znati je li se jaje pokvarilo, ali onaj koji ćete odabrati ovisi o tome koliko vremena imate.

Sljedeće metode preporučuju kuhari i izvori kao što su USDA ili FDA, a te su taktike najbolje kada se kombiniraju umjesto oslanjanja na samo jednu, jer će kombiniranje osigurati najtočnije rezultate. Nastavite čitati kako biste saznali njihove preporuke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...