Kakvo nas vrijeme čeka? Čini se da će kiša konačno prestati

Prema DHMZ-u, danas će biti manje kiše, kao i sutra, no u subotu bi opet moglo padati, ali ne toliko koliko proteklih dana. Idućih dana bit će i više sunca, a doći će i do porasta temperature. Unatoč kiši, od vikenda će i na kopnu, kao i na moru, temperature ići preko 20 stupnjeva, čak i do 25, donosi Index. 

Prema prognozi DHMZ-a, danas se u unutrašnjosti očekuje pretežno oblačno, još mjestimice uz malo kiše, ponajprije na istoku. Duž obale djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, a osobito na jugu poslijepodne su lokalno mogući pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na srednjem i južnom dijelu i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, na moru između 19 i 23°C.

Istočna Hrvatska

Promjenjivo oblačno i nestabilno, mjestimice s kišom, a popodne su vjerojatni i lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 20°C.

Središnja Hrvatska

Prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, češćom u prvom dijelu dana. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, sredinom dana i popodne prolazno jak. Najviša dnevna temperatura između 15 i 17°C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice moguće i obilnom, a lokalno može i zagrmjeti. Vjetar uglavnom umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 15°C.

Istra

Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima. Puhat će umjerena do pojačana, navečer i u noći na jugu Istre jaka, na udare olujna bura. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 17 do 19°C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno, no povremeno i s kišom, a lokalno su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 18 i 21°C.

Dalmacija

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a mjestimice i s kišom. Lokalno će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Umjereno do jako jugo u sjevernoj će Dalmaciji postupno okretati na buru. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 22°C.

Sutra slično, ali nešto toplije

U unutrašnjosti promjenljivo oblačno, povremeno uz mogućnost za malo kiše, a popodne i poneki pljusak. Duž obale pretežno i djelomice sunčano te uglavnom bez oborine. Vjetar većinom slab, a duž obale slaba i umjerena bura, u Dalmaciji popodne vjetar s mora. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 11 do 16, a najviša dnevna od 15 do 20 na kopnu te od 20 do 25°C duž obale.

Za vikend toplo

Sljedećih dana sunčanije, osobito duž obale, no i dalje nestabilno. Za vikend su posvuda vjerojatni lokalni razvoji oblaka uz pljuskove i grmljavinu, osobito na Jadranu. U subotu će u unutrašnjosti zapuhati umjeren do jak sjeveroistočni i istočni vjetar, a u nedjelju navečer će oslabjeti. Na Jadranu će puhati umjerena i na sjevernom dijelu jaka bura i sjeverozapadnjak, u subotu prolazno u okretanju na jugo. Dnevna temperatura zraka u osjetnom porastu, osobito za vikend.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...