Klinika Fran Mihaljević: Nismo kupovali testove od mladog HDZ-ovca, nego maske

Ravnateljstvo Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević objavilo je u srijedu da od tvrtke Buryen, u vlasništvu Filipa Mihalića, nisu kupovali nikakve testove na covid, već samo zaštitne maske i netkani tekstil, prenose agencije.

– Vezano za izražen interes javnosti o javnoj nabavi testova za covid od dobavljača Buryen Clothing d. o. o. , izvješćujemo vas da Klinika nije od tog dobavljača nabavljala brze antigenske ili druge testove, priopćilo je ravnateljstvo Klinike koju je dio medija apostrofirao kao rekordera u poslovanju s tvrtkom Filipa Mihalića, koji je po neslužbenim informacijama pod istragom zbog sumnji na krivotvorenje covid-testova.

Ravnateljstvo tvrdi i da Klinika službeno nije provodila validaciju antigenskih testova. Index je jučer objavio da su od Mihalićeve tvrtke testove nabavljali bolnice, domovi zdravlja, zavodi za javno zdravstvo i Ravnateljstvo za robne zalihe, a Mihalić je kao uvoznik i distributer na tome zaradio milijune eura.

Ravnateljstvo ističe da je “Klinika s društvom Buryen Clothing d. o. o. u razdoblju od 2021. do 2023. godine, nakon provedenih postupaka javne nabave, zaključila ugovore o nabavi maski i netkanog tekstila, za što su do danas izvršena plaćanja u ukupnom iznosu od 201.216 eura”.

Portal Državne riznice navodi da je Klinika za infektivne bolesti isplatila Buryenu ove godine 16.175 eura, a prošle godine 151.859 eura za “materijal i sirovine”. U 2021. Fran Mihaljević je isplatio Mihalićevoj tvrtki 34.159 eura, a te je godine s tom tvrtkom poslovala i Porezna uprava, koja im je uplatila 978 eura “za uredski materijal i ostale materijalne rashode”.

U 2020. nisu poslovali sa sektorom zdravstva, već samo s Poreznom upravom, koja im je za “administrativne poslove” platila 2521 euro, i Ministarstvom prostornog uređenja, koje im je za iste usluge platilo 3235 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...