Liga protiv raka Zadar poziva na humanitarnu izložbu “Slikama za zdravlje”: U Gradskoj loži djela najpoznatijih autora po pristupačnim cijenama

Liga protiv raka Zadar ponovno priređuje humanitarnu izložbu slika koja će biti otvorena u četvrtak, 11. svibnja u 19 sati u Gradskoj loži, a nosi naziv “Slikama za zdravlje”. Riječ je o skupnoj izložbi na kojoj će biti izloženo oko 60-ak djela 35 najpoznatijih hrvatskih autora.

Sredstva od prodanih slika namijenjena su za kupnju popratnih aparata za terapiju  i dijagnostiku onkoloških bolesnika Opće bolnice u Zadru.

– Idemo dalje! Kao što na svakoj izložbi kažem, na otvaranju, nikad se nećemo umoriti, uvijek ćemo ići dalje. Dakle, nevezano za bilo koju akciju, hoću reći, nevezano za akcelerator, za krevete, nije važno, mi ćemo uvijek ići dalje, uvodno je kazala Mirka Batur, članica Predsjedništva Lige na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je i najavljena spomenuta izložba.

Kaže kako ne zna točan broj izložbi koje su već do sad priredili, ali svakako se radi o velikom broju.

– Ovaj put, za razliku od inače kad su autorske izložbe u pitanju, dakle jednog autora, ovaj put imamo tzv. skupnu  izložbu najeminentnijih imena hrvatske likovnosti. Bit će izloženo preko 60 slika, od grafika do ulja. Cijene će zaista biti povoljne, od 160 eura do najskuplje slike 1.200 eura. To je Mersad Berber, to ne možemo ispod. Dakle, bit će za svakog po nešto. Zaista su cijene dostupne ljudima, koliko je to moguće u ovom vremenu, najavila je. Posebno joj je drago što će ovog puta biti izložena i djela, točnije ulja,  Vladimira Vrljića Ankina.

– Izložba će svakako biti i lijepa za oko i zanimljiva i za svakog po nešto. Apeliram na građane grada Zadra, uvijek su se odazvali, i ovom prilikom vjerujem da hoće, da će kupiti umjetničko djelo i obogatiti sebi svoj prostor, a time i pomoći Ligi protiv raka, kaže Batur.

Izložba u gradskoj loži bit će otvorena do 27. svibnja, a ovom prilikom zahvalila se Narodnom muzeju na ustupanju prostora, barem na dva tjedna,

– Zahvalio bih dugogodišnjoj članici Predsjedništva Mirki Batur na ustrajnom radu koji je uvijek privlači pažnju. Pažnja je ta da uvijek donosi kulturu u naš grad, donosi izložbe, donosi slike u naš grad koje su po promotivnim cijenama dostupne našim građanima. Svi ti novci se slijevaju u račun Lige protiv raka za naš primarni cilj, nabavku linearnog akceleratora. Drago mi je da će zadarska bolnica biti spremna uskoro što se tiče prijema linearnog akceleratora. Vjerujem i da će država, odnosno Ministarstvo zdravstva čim prije pokrenuti taj natječaj koji je potreban da dođemo do tog linearnog akceleratora. S tom nadom da će Ministarstvo to čim prije napraviti, čekamo za dva dana ovu izložbu. Pozivamo sve građane grada Zadra da dođu i vide tu izložbu, da kupnjom svojih slika i dalje pridonose Ligi protiv raka i što boljoj zdravstvenoj skrbi i na tome ćemo ustrajno i dalje raditi. Građanima od srca zahvaljujem na dosadašnjem trudu, kazao je tom prigodom predsjednik zadarske Lige, Branko Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...