Marko Vučetić poručio: “KK Zadar treba dobivati sve manje iz proračuna, nisam mrzitelj Kluba!”

U srijedu, 10. svibnja s početkom u 9 sati, bit će održana sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra, na kojoj će prema svemu sudeći biti izglasan novi proračun. KK Zadar na kraju ipak neće dobiti milijun eura iz prvog prijedloga, već će dobiti 5 milijuna kuna ili 663.614,04 eura.

Komentar cijele situacije oko pomoći klubu s Višnjika dao nam je predsjednik zadarskog Gradskog vijeća Marko Vučetić, objasnio je zbog čega je pomoć KK Zadru ostao na iznosu koji je bio i prije:

– To je bio uvjet da se proračun prihvati i da ostane u istim gabaritima u kojima je u prosincu izvorno i prihvaćen. Ovaj proračun, kad se radi o Eniju Meštroviću, Klubu SDP-a, i o meni, doživljavamo samo kao legalizaciju izvora u odnosu na već prihvaćeni proračun. Smatram da KK Zadar nije potrebno povećavati već planirani iznos od 5 milijuna kuna, moj stav je kako navedeni iznos ne treba biti povećan niti tijekom čitave godine! Enio Meštrović je mišljenja da KK Zadar treba dati milijun eura, dok SDP smatra da Klub mora dobiti 5 milijuna kuna u protuvrijednosti u eurima. Tako se šalje poruka da se vodi računa o KK Zadar, ali ne na način kao i do sada, da se izdvaja preko milijun eura iz proračuna, naime, model upravljanja Klubom ga je i doveo u probleme, govori Vučetić i obraća se navijačima:

– Navijači imaju svoju logiku, njihova logika nije odgovorna briga o cjelokupnom proračunu! Oni navijaju prema onome što su srcem u sportu i pristali, a to je KK Zadar. Razumijem njihovu želju da Klub dobije što je moguće više, ali s razine ove šire slike, KK Zadar treba dobivati sve manje i manje iz proračuna! Dosadašnji model upravljanja Klubom smatram da proizlazi iz mržnje politike prema sportu. Meni je stalo do razvoja sporta u Zadru, ali prvenstveno sporta koji će biti usmjeren prema mladima, ali ne prema sprezi između nesvjesne perfidne politike i navijačkih skupina, koji ne shvaćaju da svojim uskim pogledima podržavaju sve ono što im je i urušilo KK Zadar. Moramo pronaći način da Grad Zadar bude i grad košarke, ali ne grad koji putem KK Zadar služi perfidnoj politici HDZ-a, oštar je Vučetić i tvrdi kako nije mrzitelj KK Zadar:

– Apsolutno nisam mrzitelj KK Zadar! Mi trebamo biti grad sporta, ali i grad kulture, jer je to pitanje i našeg opstanka, ali ne ovako, jer ovo je destrukcija identiteta Grada Zadra! Navijači misle ono što im je netko iz političkih krugova rekao. U teoriji se to zove odjek mase, navijačima se pusti nekakva poruku o kojoj nisu promislili, nakon čega je na tribinama ponavljaju! Navijači ne shvaćaju da su nesvjesni megafon perfidne politike! Inače, ne dolazim na utakmice i ne krijem da mi sport nije zabavan, ali shvaćam koja je vrijednost sporta u razvojnom smislu, ali i u smislu zabave i u identiteta grada, zaključio je Marko Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...