Milanović izjavio da je Dan državnosti HDZ-ov praznik, Plenković odgovorio: “Kakav je to predsjednik?”

Plenković je novinarima nakon što je zajedno s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem položio vijence kod Spomenika domovini na Trgu Stjepana Radića sramotnim ocijenio Milanovićev stav koji današnji datum smatra HDZ-ovim praznikom.

– To je pitanje koje mediji trebaju dizati puno ozbiljnije i pitati ga kakav je to predsjednik koji ne poštuje Dan državnosti vlastite države. Mislim da je to slučaj bez presedana i ne znam ni za jednog drugog državnika na tlu Europe koji ne respektira Dan državnosti svoje države, rekao je premijer.

Jednako, dodao je, vrijedi i za oporbu koja također danas nije sudjelovala u obilježavanju. No, neki su bili tu, barem troje, rekao je.

Ustvrdio je da se tu radi o poštovanju hrvatskih zakona i odluka Sabora i napomenuo da “nije bilo dobro mijenjati naše tradicije prije 23 godina nego držati ih se”.

Plenković je čestitao svim Hrvatima i Hrvaticama 30. svibnja kao ključan datum za sve hrvatske institucije, dodavši da 33 godine od konstituiranja prvog demokratski izabranog Hrvatskog sabora nisu puno, ali su ogromno razdoblje u povijesti hrvatskog naroda.

– Sloboda, demokracija, međunarodno priznanje, oslobađanje okupiranih područja u Domovinskom ratu i pobjeda protiv Miloševićeve velikosrpske agresije – sve su to ključne stečevine i temelji hrvatske države, istaknuo je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...