Napojnice će se moći plaćati i karticama

Vlada je danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstavila detalje novog kruga porezne reforme u sklopu kojega se ukida prirez jedinicama lokalne samouprave, osobni odbitak diže se na 560 eura, a država preuzima dio troška uplate mirovinskih doprinosa za građane s malim plaćama.

Premijer Plenković je poručio da je osnovni cilj reforme povećanje plaća te da će u novom krugu reforme biti izmijenjeno ili dopunjeno devet zakona.

Tvrdi kako su ciljevi Vlade podizanje životnog standarda i plaće, osobito onih građana s najnižim primanjima, podizanje kupovne moći kućanstava, smanjivanje nejednakosti, očuvanje gospodarskog rasta te jačanje fiskalne autonomije jedinica lokalne samouprave.

Od ostalih poreznih izmjena najavljeni su određivanje neoporezive napojnice od 3360 eura i uvođenje plaćanja karticama, omogućavanje donacije u iznosu većem od 2 posto prošlogodišnjih prihoda te opcijska dodjela udjela, a ne samo dionica. Rok za plaćanje poreza na dohodak utvrđuje se na 28. veljače, bez obzira na datum podnošenja prijave, a porez na dobit plaćat će se 30. travnja, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...