Od aktivnog igranja košarke oprašta se 37-godišnji Ive Ivanov

Na drugom susretu serije za treće mjesto između Širokog i Budućnosti iz Bijeljine, Široki je svom kapetanu Ivi Ivanovu priredio malu svečanost povodom nadolazećeg umirovljenja.

37-godišnji Zadranin svoju će karijeru završiti na kraju ove sezone, a to će biti ili u Bijeljini ili u majstorici na Pecari jer Široki u seriji na tri pobjede vodi 2-1. Za slučaj da Široki u gostima svlada Budućnost već u sljedećem susretu, iz kluba su odlučili odmah organizirati Ivin oproštaj od domaćih navijača, piše Telesport.

Vrlo emotivno je bilo, Ivanov je pustio i suzu te je očito da je u samo dvije godine igranja u Hercegovini ostavio dubok trag u srcima navijača i vodstva kluba.

Završit će uskoro tako karijera duga 20 godina koja je krenula 2003. u rodnom mu Zadru, ali nije odmah uspio doći do prvog sastava zadarskog kluba. Ovaj tek dva metra visoki igrač smatrao bi se preniskim za visoke pozicije pa se za svoj status morao boriti okolnim putem.

Tako je završio u ‘zadarskom mlađem bratu’ Borik Puntamiki gdje je igrao od 2004. do 2007., a potom je odradio dvije godine u Zaboku. Uslijedio je povratak u Borik i napokon dolazak u Zadar 2010. kad ga je doveo Danijel Jusup.

U Zadru je ostao pet godina i s vremenom se prometnuo u idola navijača zbog svoje borbe, srčanosti i načina igre koji je više odgovarao znalcima s betonskih terena nego li klasično školovanim igračima, a zaslužio je i kapetansku vrpcu.

Put ga je dalje nosio u Krku, Šibenik pa natrag u Zadar, onda u MZT pa još jedan mandat u Zadru gdje je 2020. dočekao i svoj prvi trofej s najdražim klubom osvojivši Krešin Kup taman prije pandemije koronavirusa.

Odradio je jednu sezonu i u Švicarskoj i za kraj dvije u Širokom.

Usprkos nedostatku visine, uspio je u abaligaškoj karijeri zabviti 1.414 poena po čemu je 68. na vječnoj ljestvici, a po ukupnom broju skokova drži 34. mjesto u povijesti ABA lige. 294 skoka uhvatio je u napadu po čemu je ostao i upamćen zbog svoje sjajne sposobnosti pravovremenog postavljanja, a po ofenzivnim skokovima je 13. najbolji abaligaški igrač ikad.

U karijeri je osim Kupa sa Zadrom uzeo i makedonsko prvenstvo, slovenski i švicarski kup, ali i Kup Bosne i Hercegovine kada je proglašen i najkorisnijim igračem natjecanja.

Primjer za svakog mladog igrača kako se može uspjeti i ostati upamćen čak i ako niste fizički frik ili ogroman talent. Ivina karijera možda nije bila silno blistava, ali sigurno je da smo dobili jednu košarkašku ikonu…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...