Osam maturanata i dalje u bolnici. Traktor vozio maloljetnik, objavljeni novi detalji

Policija se oglasila o nesreći u kojoj je jučer ozlijeđeno 16 maturanata u Istri. Potvrdili su da je traktorom s prikolicom koji se prevrnuo upravljao maloljetnik.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 10.35 sati u Prtlogu ozlijeđeno je 16 osoba.

Policijski službenici obavili su očevid na mjestu nesreće te su utvrdili da se nesreća dogodila kada je maloljetnik, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, upravljao traktorom, pulske registracijske oznake, na koji je bila pridodana prikolica, također pulske registracijske oznake.

Probio ogradu i sletio niz padinu

Dolaskom do oštrog zavoja i nizbrdice, vozač je iz zasad neutvrđenog razloga traktorom prešao na suprotnu stranu ceste, a potom je izašao izvan kolnika i nastavio kretanje prema naprijed, nakon čega je probio zaštitnu ogradu i sletio niz padinu. Pritom se prikolica odvojila od traktora i prevrnula, a 15 putnika ispalo je iz prikolice i zadobilo ozljede.

Osim putnika, ozljede je zadobio i maloljetnik koji je upravljao traktorom, a svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, nakon čega je 14 osoba medicinski zabrinuto u pulskoj bolnici, a dvije osobe prevezene su u riječku bolnicu.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja, objavila je policija.

Osam maturanata i dalje u bolnici

HRT jutros javlja da je osmero maturanata i dalje u bolnici.

Troje učenika teže je ozlijeđeno. Učenik koji je imao rane prsišta operiran je i dobro je. Učenik s prijelomom gležnja i ruke operiran će biti tijekom dana. Za trećeg ozlijeđenog najvjerojatnije neće biti potreban nikakav operativni zahvat, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...