Plesna udruga Gesta; Nova dramsko-plesna produkcija

Plesna udruga Gesta polagano privodi kraju svoju 22. plesnu sezonu koju kao i uvijek završava produkcijom. Nakon sezone koja je bila vrlo intezivna, ali i vrlo uspješna za Gestice i njihovu voditeljicu, produkcija je ipak najznačajniji dio djelovanja.

Kroz plesnu umjetnost koju njegujemo, svakom produkcijom ispričamo priču koja odgaja, koja usmjerava i ostavlja neizbrisiv trag, ne samo na polaznicima, već i na publici koja prati Gestin rad.

Ideja za ovu predstavu je bila dugo u meni kao autorici, ali jednostavno nije bilo pravo vrijeme za nju. S obzirom da uvijek surađujemo sa profesionalnim glumcima u kombinaciji sa djecom glumcima, i ta stavka je izuzetno utjecala na zeleno svjetlo u realizaciji.

Dolaskom dva mlada glumca Lina Brozića i Dominika Karakašića (Kazalište lutaka Zadar)  uvidjela sam da je sada pravo vrijeme i kako su njih dvojica savršena glumačka postava za ovu predstavu, uz naravno Marka Trošelja koji sad već nekoliko sezona uspješno igra sve uloge i svake godine sve više uživa u tome, što se vidi i na sceni.

Predstava KO? AUTOR je mjuzikl za u kojem osim naših plesača, glumci plešu, sviraju i pjevaju. Autor songova je Nena Jurišić, a autor glazbe i aranžmana Renato Babić. Kroz songove teče i radnja koja šalje jasnu poruku kako umjetnost ne poznaje granice…

Ono što je meni kao plesnom pedagogu jako bitno, je to da djeca ne uče samo plesne korake, djeca uče socijalne vještine. Plesna i kazališna umjetnost je izvrstan način za to. To su dvije  spone  koje su  kroz naš rad iznjedrila i mlade glumce kojima je sada to životni poziv, ali i ujedno odgajamo plesnu publiku koja čak i mladim danima, zna prepoznati i vrednovati viđeno.

Sjajan text za ovu predstavu napisala je dugogodišnja suradnica Geste,nagrađivana glumica i redateljica Sanja Grgina.

Ona potpisuje i režiju koja će zasigurno kroz njeno oblikovanje, pripreme i usvršavanja do izvedbe  na scenu donijeti pravu poslasticu. Glumci će sa izuzetnim glazbenim songovima i bogatim scenskim, ali i komediografskim ulomcima ispričati jednu toplu priču o umjetnosti i prijateljstvu koje je uz obitelj, najvrijednija stvar na svijetu.

U predstavi će nastupiti cijeli Gestin ansambl od najmlađih Gestica od 3 godine, do velikih plesača koji su dugogodišnji članovi Geste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...