PLIVAČKI KLUB ZADAR Tri odličja za Ivana Šanga u Sisku i nastup kadeta u Splitu

U Sisku se 13.05.2023. godine po 23. put odžalo natjecanje „Velika nagrada PKSJ“ u organizaciji Plivačkog kluba Sisak Janaf. Plivalo se kroz dva dijela natjecanja, a Plivački klub Zadar je predstavljao mlađi senior Ivan Šango.

U disciplini 50m prsno (32.67), Ivan Šango je doplivao do zlatnog odličja. Na 50m leptir (27.14) osvojio je srebro, dok je u disciplini 100m slobodno (59.20) doplivao do brončanog odličja. Plivao je još i disciplinu 50m slobodno (26.01) gdje je zauzeo četvrto mjesto. Iznimno nas veseli uspješan Ivanov povratak u veliki bazen. Ovaj nastup za PK Zadar, poslužio mu je kao kontrolno natjecanje za Ekipno prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Splitu sljedeći vikend.

Kadetski uzrast Pk Zadar je u nedjelju 14.05.2023. godine nastupio u Splitu na HPS Kadetskom Grand Prixu – 8. Mali Mornar. Ovo natjecanje namijenjeno je plivačima iz kategorije kadeta i mlađih kadeta. Natjecanje je ujedno i 5. postaja HPS Mini Grand Prix sustava natjecanja za mlađe uzraste.

Plivalo se na 50m bazenu Poljud, Split u tri dijela natjecanja, a između 200 plivača i plivačica iz 10 hrvatskih plivačkih klubova, nastupila je i postava Zadra u sljedećem sastavu: Filip Župan, Andrija Radas, Paulo Sinovčić, Adrian Marinović, Tin Mršić, Toni Mršić, Anna Veselić, Tia Butić, Zara Brtan, Tonka Plavčić, Laura Župan, Adriana Knežević i Lea Eeceg u pratnji trenera Ivana Karavide te trenerice Maje Štrbac.

Najuspješniji je bio kadet Filip Župan koji je u disciplini 200m leđno (2:39.77) zauzeo 6. mjesto te isplivao A normu za Državno prvenstvo u srpnju. Nastupio je još i u disciplini 800m slobodno (10:25.75) gdje je zauzeo 10. mjesto.

Kadetkinja Tonka Plavčić je nastupom u disciplini 100m slobodno (1:10:40) isplivala svoju prvu A normu te time potvrdila odlazak na Državno prvenstvo. Plivala je i disciplinu 400m slobodno (5:34.44) gdje je zauzela 9. mjesto.

I ostali plivači su odradili uspješne utrke. Natjecanja u 50m bazenu plivačima su jedina prilika da “okuse” veliki bazen koji ih očekuje na svim natjecanjima do kraja ljeta. Treneri su jako zadovoljni nastupima mlađih plivača u 50m bazenu, njihovim isplivanim rezultatima i novim kvalifikacijskim normama za kadetsko PH u srpnju. „Mali mornar“ odličan je oslonac za daljnji rad, prema prvenstvu Dalmacije i državnom prvenstvu u srpnju.

Sljedeći vikend je aktivan na zatvorenom bazenu „Športskog centra Višnjik“, gdje domaćin Plivački klub Zadar organizira 7. po redu „Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju“.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...