Policija poslala upozorenje: “Čuvajte se ovakvih primamljivih nagrada!”

66-godišnjak s daruvarskog područja policiji je prijavio da je putem društvene mreže posjećivao vjerske stranice nakon čega je s inozemnog broja dobio obavijest da je osvojio novčanu nagradu od 300 tisuća eura koja će mu biti poslana dostavnom službom, ali da mora uplatiti administrativne troškove i druge naknade.

Tako je on u nekoliko navrata uplatio veći novčani iznos na razne inozemne račune, a u konačnici nagradu nije dobio te se smatra prevarenim.

Iz policije Poručuju ovo je još jedan u nizu modaliteta prijevara, pa je i na ovom primjeru je vidljiva spretnost i lukavost prevaranata.

– Čuvajte se ovakvih primamljivih nagrada, jer kao što smo već isticali sve ono što vam se čini predobro da bude istinito, vjerujte zasigurno i nije istinito!Posebno apeliramo na mlade da educiraju i upozore svoje roditelje, bake, djedove, starije i sve one za koje smatraju potrebno, da im skrenu pozornost na ove oblike prijevara i loše strane korištenja društvenih mreža, poručuju iz policije, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...