Program Narodnog muzeja Zadar za Međunarodni dan muzeja – 18.5.2023.

U četvrtak, 18. svibnja obilježava se Međunarodni dan muzeja te u skladu s tim Narodni muzej Zadar priprema poseban program koji donosimo u nastavku.

U muzeju zajedno zaplešimo!

U četvrtak, 18. svibnja, u 10:00 sati, u atriju Providurove palače održava se plesna radionica u sklopu 28. EMA-e. Voditelji radionica su učenici OŠ Š.K. Benje PŠ Diklo (1.-4. razred) i Ivona Kovačević. Učenici su tijekom mjesec dana učili koreografiju koju su osmislili uz pomoć muzejske djelatnice Ivone Kovačević na pjesmu koju su sami odabrali.  Na Međunarodni dan muzeja svoju će koreografiju i znanje prenijeti na sve zainteresirane posjetitelje, a radionica je namijenjena svim dobnim skupinama.

Izložba „U muzeju zajedno!“

Na ovoj izložbi bit će izloženi radovi s radionica održanih u sklopu 28. EMA-e u atriju Kneževe palače. Radovi DV Čuperak i OŠ Privlaka nastali na radionicama koje su se održale u sklopu 28. Edukativne muzejske akcije.

Vodstvo kroz izložbu Umjetnički obrt u Italiji

Izložba remek-djela iz Palazzo Madama u Torinu u 11:00 sati.
Vodstvo kroz izložbu Jedan svijet u 12:00 sati
Predavanje „Slikar Iso Kršnjavi i prva generacija hrvatskih minhenovaca“ –u 19:00 sati, u Polivalentnoj dvorani.

Etnološki odjel

U 11:00 sati u Etnološkom odjelu održava se radionica pod nazivom Agent NMZ. Riječ je o radionici otkrivanja zagonetki koja je primjerena učenicima osnovnih škola i polaznicima dječjih vrtića.
Nakon obilaska izložbe sudionicima se dijeli prva zagonetka koja je vezana uz izložbu, a odgovor na nju vodi do sljedećeg traga. Na taj način sudionici pobliže upoznaju izložbu i zabavljaju se.
Voditelj radionice je Lucija Sekula.

Prirodoslovni odjel

Ulaz je besplatan te postoji mogućnost igranja igre „Nađi svoj čopor“

 

Organizator radionica i izložbi je Pedagoška služba NMZ.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...