Prosječna plaća za ožujak realno porasla za 1,1 posto, na 1.130 eura

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj iznosila je za ožujak 1.130 eura, što je na godišnjoj razini nominalno viša za 11,9, a realno za 1,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema izvješću, objavljenom u petak, prosječna plaća od 1.130 eura nominalno je viša za 2,2 posto, a realno za 1,3 posto u odnosu na veljaču, javljaju agencije.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća isplaćena je u informacijskim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 2.327 eura, a najniža u zaštitnim i istražnim djelatnostima, u iznosu od 738 eura.

Po podacima DZS-a, medijalna neto plaća za ožujak iznosila je 946 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za ožujak iznosila je 1.556 eura, što je nominalno više za 2,2 posto, a realno za 1,3 posto u odnosu na veljaču.

Na godišnjoj je razini prosječna bruto plaća nominalno viša za 13,5 posto, a realno za 2,5 posto.

U ožujku su bila prosječno 182 plaćena sata, što je u odnosu na veljaču rast za 15,2 posto.

Najveći broj plaćenih sati bio je u djelatnosti vodni prijevoz (191), a najmanji broj plaćenih sati bio je u djelatnosti socijalne skrbi bez smještaja (160).

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za ožujak iznosila je 6,08 eura, što je u odnosu na veljaču niže za 10,7 posto, a u odnosu na ožujak lani više za 11,8 posto.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...