SDP podnio prijavu DORH-u zbog Katoličke škole na Novom Bokanjcu: “Poslužili smo Crkvi kao bankomat!”, Dukić: “Zadovoljstvo mi je što imamo školu”

Irena Dragić izvijestila je Gradsko vijeće da je Klub vijećnika SDP-a podnio prijavu DORH-u zbog osnovane sumnje da uvjeti pod kojima se krenulo u izgradnju Katoličke škole na Novom Bokanjcu ispunjavaju elemente kaznenog djela pogodovanja i zlouporabe položaja i ovlasti na štetu proračuna i građana.

U dobroj vjeri dali smo suglasnost da se s Nadbiskupijom krene u izgradnju škole. Vrijednost je bila 50 milijuna kuna i trebala je biti u suvlasničkom odnosu Grada i Nadbiskupije. Grad je odmah nakon odluke podigao kredit od 25 milijuna kuna na rok od tri godine. Vrlo brzo smo se uvjerili da smo izigrani, jer Crkva ne poznaje suvlasničke odnose, što se znalo od početka. Bez ikakve javne rasprave prepušteno im je suvlasništvo uz uvjet da nam podignuti kredit vrate u roku od deset godina. Poslužili smo Crkvi kao bankomat i time oštetili gradski proračun. A Crkva ima novaca! Još uvijek na Gradsko vijeće nije došlo pitanje zemljišta od 17 tisuća kvadrata na kojem je izgrađena škola, a koje danas ima milijunsku vrijednost, kazala je Dragić.

Gradonačelnik Dukić dao je odgovor.

Još jedanput moram izraziti zadovoljstvo što smo zajednički krenuli u izgradnju škole. Što se tiče zemljišta, sve radimo po zakonu, u razgovoru smo s Nadbiskupijom. vaše je pravo prijaviti me, nije mi prvi put. Ponavljam, zadovoljstvo mi je što imamo još jednu školu, kratko je kazao gradonačelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...