Što se čeka s Centrom za mentalno zdravlje mladih!? “Samo tako ćemo se odužiti za sve propuste koje smo napravili!”

Na sjednici Gradskog vijeća Irena Dragić govorila je o Centru za mentalno zdravlje mladih. Tragedija u susjednoj Srbiji još jednom nas je osvijestila kako ovo pitanje ne treba prolongirati.

Još prošle godine uputili smo s ove pozornice apel za što hitnijim otvaranjem Centra za mentalno zdravlje djece i mladih. Stanje je sve alarmantnije, statistički podaci ukazuju da je njihovo zdravlje sve ugroženije, a tragična događanja iz okruženja ukazuju da moramo djelovati odmah! U proračunu za 2024. osigurat ćemo znatna sredstva i staviti prioritet na mentalno zdravlje. S obzirom na iznimno osjetljivu problematiku i populaciju, mislim da je do otvaranja Centra već trebalo doći. Pitam vas – što se čeka?, poručila je Dragić.

Mario Pešut, pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb zahvalio joj je na pitanju.

Prije nekoliko dana održan je inicijativni sastanak na tu temu na kojem je sudjelovao je predsjednik Gradskog vijeća, profesorica Anita Vulić Prtorić, dogradonačelnik Babić i ja. S obzirom na izvješća koja imamo s terena u vezi problema mladih ljudi, ovo je pitanje sad ili nikad. Vrlo brzo doći ćemo na gradsko vijeće s pripremljenim materijalima u smislu pokretanja ovakve ustanove, obećao je pročelnik.

Uključio se i predsjednik Gradskog vijeća.

Ne želimo politizirati, pozivam medije i javnost da nas prate i vrše pritisak. Zadar mora dobiti centar za mentalno zdravlje mladih. Jedino tako ćemo se odužiti za sve one propuste koje smo napravili. Na taj način ćemo spriječiti mnoge moguće kobne posljedice. To moramo napraviti, dodao je.

Inicijativu je podržao i gradonačelnik Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...