SDP Zadarske županije traži ostavku ravnatelja Čuline: “Žene na ultrazvuk dojke u Općoj bolnici Zadar čekaju dvije godine!!!”

SDP Zadarske županije traži ostavku ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline zbog lista čekanja na preglede, konkretno na ultrazvuk dojke.

Svoje su traženje obrazložili time da su pacijenti najveće žrtve tog sustava koji ne funkcionira.

– Hrvatsko zdravstvo u dvije slike! Žene na ultrazvuk dojke u Općoj bolnici Zadar čekaju dvije godine!!! Da, dvije godine. Onda zatim usporedite to s listom čekanja objavljenom na stranicama OB Zadar koja je nepregledna i s nejasnim podacima pa vidite da ih ima i naručenih za 11. mjesec 2025. A zatim usporedite liste čekanja na HZZO-u i vidite da vam HZZO kaže da ste do prosinca 2023. na pregledu. Ako znamo da je prevencija najbolji oblik uštede u zdravstvu te da je najbolji oblik očuvanja zdravlja svih građana onda nam ovi podaci govore o kroničnoj bolesti hrvatskog zdravstva. A OB Zadar je bolnica koja se više brine kako namjestiti natječaj za specijalizaciju ili administratora. Ili pak kako lagati javnost da su kažnjeni zbog javne nabave. Ili pak zatvaranjem očiju na liječnike koji ne odrade puno radno vrijeme kako bi stigli odraditi posao u privatnim klinikama. OB Zadar je kronično bolesna i izgleda da se nema namjeru liječiti. A pacijenti su izgleda najveće žrtve sustava. Prvi korak ka izlječenju je ostavka ravnatelja Čuline!, navode u priopćenju kojeg je poslao Jure Zubčić, predsjednik ŽO SDP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...