Situacija na području Gračaca i Obrovca se stabilizira, i dalje poplavljena naselja Grab, Srb i Kokirna

Prema podacima Ravnateljstva civilne zaštite RH, stanje na području Gračaca i Obrovca se postupno stabilizira i normalizira.

Vodostaj rijeke Otuče u Gračacu opada, dok vodostaj rijeke Zrmanje u Obrovcu lagano naizmjence opada pa lagano raste ili stagnira. U Gračacu su i dalje poplavljena naselja Grab, Srb i Kokirna kojima Crveni križ dostavlja hranu, lijekove i vodu.

U Obrovcu se provodi sanacija šteta, čišćenje i dezinfekcija kuća, površina i predmeta koji su bili u dodiru s onečišćenom vodom. Na područje Gračaca i Obrovca dostavljeni su isušivači koji će biti dostavljeni korisnicima nakon čišćenja prostora.

Na terenu su i dalje sve lokalne operativne snage, pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, djelatnici Službe civilne zaštite Zadar, a aktivni su i stožeri civilne zaštite.

Vodovod Zadar je izvijestio da svi korisnici dobili vodu koja je zamućena i mora se prokuhavati.

Više o temi velikih poplava u našoj županiji možete pročitati na ovoj poveznici.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...