Stambena zona Grabi bit će prvo naselje općine spojeno na kanalizaciju

Među četiri projekta izgradnje vodno-komunalne infrastrukture u Zadarskoj županiji koja su dobila sredstava kroz provedbu Programa vodnoga gospodarstva u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) nalazi se i projekt „Izgradnja sustava sanitarne odvodnje u stambenoj zoni Grabi Općine Poličnik i izgradnja kanalizacijskog sustava u naselju Zemunik Donji – podsustav zapad“.

Zona Grabi tako će postati prva stambena zona općine čiji će se stanovnici moći spojiti i na vodovod i na kanalizaciju, javljaju iz Općine Poličnik.

Procijenjena vrijednost sva četiri projekta je 16,6 milijuna eura, a odobreno je 10,6 milijuna eura iz plana. Riječ je o tri projekta na zadarskim otocima te jednom u zaleđu. Projekt koji obuhvaća stambenu zonu Grabi i naselje Zemunik Donji – podsustav zapad dobit će bespovratno 1,32 milijuna eura.

Ugovore su direktorima komunalnih tvrtki nositeljica projekata prošlog tjedna, tijekom obilježavanja 20. godišnjice Hrvatske zajednice županija u Opatiji, uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković, državni tajnik u

Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

U okviru NPOO-a uručeno je 14 novih ugovora ukupne vrijednosti 47,9 milijuna eura s PDV-om, od čega su 29,4 milijuna eura bespovratna EU sredstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...