Tko ide u kvalifikacije HNK Zadar ili NK Zagora, Vučemilović Šimunović: “Zadar će u kvalifikacije ako Zagora ne ispunjava uvjete kod mlađih kategorija!”

Nogometaši Zagore iz Unešića na zelenom su travnjaku kao prvoplasirana momčad 3.NL-jug, četvrti rang natjecanja, izborili kvalifikacije za 2.NL (treći rang). HNK Zadar je natjecanje u 3.NL-jug završio na drugom mjestu. Postavlja se ipak pitanje, tko će na kraju dobiti i potrebnu licencu za igranje u 2. NL. Momčad sa Stanova se nada dodatnim kvalifikacijama, u slučaju da Zagora ne dobije zeleno svjetlo od Hrvatskog nogometnog saveza.

Cjelokupnu situaciju oko dobivanja potrebne licence, dao nam je prvi dopredsjednik HNS-a, Ante Vučemilović Šimunović (69):

Kad su u pitanju mlađe kategorije NK Zagore Unešić, zatražili smo tumačenje od komisije za propise HNS-a vezane za njihov uzrast U-9, odnosno U-11. Zagora je dostavila sporazum da se navedena generacija natjecala pod DOŠK-om iz Drniša. Isto tako, prema pravilniku, ako u nekom klubu ima preko stotinu registrirane djece onda se mogu igrati kvalifikacije. Zagora ima otprilike 130 registrirane djece u mlađim uzrastima, govori Vučemilović Šimunović i nastavlja:

Što se HNK Zadra tiče, ako komisija za propise HNS-a utvrdi da se mlađi uzrasti NK Zagora, U-9 i U-11, nisu natjecali pod DOŠK-om, onda u kvalifikacije ide HNK Zadar. Moram naglasiti da postoji pravni sporazum između NK Zagora i NK DOŠK Drniš. Dakle, dogovorili su se Zagora i DOŠK, da mlađi uzrasti Zagore u ovoj sezoni igraju pod DOŠK-om, taj sporazum su oba kluba napravila prošle godine u srpnju. Ponavljam, ako komisija za propise utvrdi da Zagora Unešić ne ispunjava uvjete kad su pitanju mlađe kategorije, onda u kvalifikacije ide HNK Zadar! Mi u HNS-u moramo biti na čisto, odlučit ćemo krajem ovog tjedna, pojašnjava prvi dopredsjednik HNS-a, ali ističe i koji je problem HNK Zadra:

Postoji još jedan problem, HNK Zadar se ne može licencirati prije 6. prosinca ove godine, jer imaju ograničenje na tri godine. Komisiji za propise HNS-a smo napomenuli da provjere NK Zagoru, ali i HNK Zadar, neka nam dostave tumačenja pa ćemo donijeti odluku tko ide u kvalifikacije, NK Zagora ili HNK Zadar. Što se tiče eventualne pozivnice HNK Zadru, ne vjerujem u tako nešto, jer moramo se držati pravilnika, zaključio je Vučemilović Šimunović.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...