U Falkensteiner Resortu Punta Skala gostuju veliki svjetski majstori grilla; Ovog vikenda naučite sve tajne vrhunskog roštilja

Ako volite roštiljati ovoga vikenda imate priliku upoznati grill majstore svjetskog glasa i isprobati revolucionarne roštilje koje je proizvela američka NASA! Naime, Falkensteiner Resort Punta Skala ovog vikenda ugošćuje Big Green Egg BBQ Akademiju, jedinstveni događaj koji svakom ljubitelju pripreme hrane na otvorenom nudi idealnu priliku učiti zanat od vrhunskih stručnjaka. Polaznike očekuje poseban program radionica, degustacija i predavanja, a doznat će sve i o najpopularnijem svjetskom roštilju na drveni ugljen – Big Green Eggu – koji se od ostalih roštilja izdvaja po izvrsnoj kontroli i zadržavanju temperature. S nižom emisijom ugljika od svojih konkurenata, Big Green Egg savršen je izbor za ekološki osviještene roštilj zaljubljenike.

Big Green Egg BBQ akademija osmišljena je kako bi sudionike educirala o umjetnosti i znanosti roštiljanja i dimljenja uz stručne upute tri Green Egg majstora kuhara iz Njemačke – Petra Kowalskog, Jana Andreea i Cedrica Nogueira Andradea te hrvatskih chefova – Tomislava Đukića, Damira Josića te Dejana Pejovića.

“Ne samo da se Big Green Egg može pohvaliti visokokvalitetnim unutarnjim i vanjskim materijalima, već upravo ti materijali osiguravaju da nema gubitka temperature tijekom procesa kuhanja što pomaže zadržati sočnost hrane i uvelike olakšati posao samih chefova jer ne moramo mi stvarati optimalne uvjete, već ih za nas stvara Big Green Egg. A isto tako, pri tom ostavlja minimalnu količinu pepela zbog vrhunskog sagorijevanja ugljena čime se smanjuje potreba za učestalim čišćenjem roštilja”, kaže chef Tomislav Đukić.

Kako bi se dodatno smanjio njegov utjecaj na okoliš, Big Green Egg kompatibilan je s Woody i Fruity ugljenom, što dodatno značajno smanjuje emisiju finih čestica prašine (PM2,5 i PM10).

Svi polaznici mogu isprobati razne tehnike, uključujući pečenje na roštilju, kuhanje na izravnoj i neizravnoj toplini, kao i dimljenje i pečenje i, naravno, na kraju uživati u svim delicijama s roštilja.

Jedan resort – beskrajna rapsodija okusa

Falkensteiner Resort Punta Skala savršeno je odredište za one koji žele doživjeti najbolje od mediteranskog načina života. Za ljubitelje hrane, Resort Punta Skala pravi je gastro raj. Uživajte u vrhunskim internacionalnim i lokalnim jelima pripremljenim od svježih namirnica lokalnih dobavljača. Resort Punta Skala svojom bogatom rapsodijom okusa, raznim sportskim i zabavnim aktivnostima te  raznolikim opcijama opuštanja uma i tijela nudi doista jedinstveno iskustvo odmora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...