U travnju pad broja putnika u Zračnoj luci Zadar; Glavni krivac je Ryanair zbog odgode linija u svibnju i lipnju

Zračna luka Zadar u travnju ove godine prihvatila je i otpremila manje putnika nego istog mjeseca prošle godine.

Zadarska je zračna luka u travnju ove godine prihvatila i otpremila ukupno 52.977 putnika, odnosno gotovo 12% manje nego istog mjeseca prošle godine (60.163).

Glavni razlog leži u činjenici da promet u zadarskoj zračnoj luci uvelike ovisi o niskotarifnom Ryanairom, glavnom korisniku ove zračne luke, a prijevoznik je početkom ove godine odgodio prometovanje većeg broja linija za svibanj i lipanj.

Tako je Zadar ovog travnja imao manje linija od prvotno planiranog, pa se posljedično isto odrazilo i na samu statistiku zračne luke. U četiri mjeseca ove godine kroz zadarsku je zračnu luku prošlo gotovo 65 tisuća putnika, što je za 2 tisuće putnika manje u usporedbi s prva četiri mjeseca 2022. godine.

Trenutni negativni trend Zadar će vrlo vjerojatno preokrenuti već u svibnju, najkasnije u lipnju, a na razini cijele godine očekuje se rast broja putnika u odnosu na prethodnu, rekordnu godinu za ovu zračnu luku koja je krajem prošlogodišnjeg ljetnog reda letenja dočekala svog prvog milijuntog putnika od otvaranja svojih vrata davne 1968. godine, javlja Croatian aviation.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...