Vjetar ograničava promet na A1, neke ceste u Dalmaciji zatvorene za I. skupinu vozila

Otvorena je za sav promet autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Zbog olujnog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački i na Paškom mostu.

Na državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće (DC99 ), lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Zabrana prometa zbog olujnog vjetra za I. skupinu vozila je i na državnoj cesti DC102 most Krk. Pojačan je promet autocestom A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora.

Na snazi je privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac pa se na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena prometna traka u oba smjera.

Između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednom suženom prometnom traku u oba smjera, dok je na čvoru Ivanić Grad zatvoren izlazni krak iz smjera Bregane i ulazni krak u smjeru Lipovca. Na graničnom prijelazu Tovarnik kamioni na izlazu čekaju četiri sata, a na ulazu jedan sat. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...