Zadar sutra dočekuje Cibonu, Jusup: “Pozivam navijače da nam pomognu i da napravimo nešto protiv Cibone!”

Zadarski navijači dočekali su dane koji se s nestrpljenjem iščekuju cijele godine, dane „El Clásica“ hrvatske košarke, dvoboja Zadra i Cibone u borbi za naslov prvaka. On doduše ove sezone stiže već u polufinalu, ali to ne umanjuje njegov značaj i tenziju koju podižu kod svih strana. Posljednja pobjeda u Ligi za prvaka u Zagrebu dala je Zadranima prednost domaćeg terena, koju će nastojati obraniti sutra u 20 sati.

– Dobro smo odradili tešku seriju protiv Dinama, posebno zadnju utakmicu. Imali smo određeni pritisak nakon izgubljenog susreta, dobro smo reagirali, odigrali susret na visokoj razini, posebice u obrani. Mislim da nam je taj poraz bio jedna lekcija za koju ćemo kasnije reći da nam je dobro došla da se resetiramo i mobiliziramo za nastavak play offa. Dobili smo nekoliko posljednjih utakmica, vjerujem da ćemo tako i nastaviti pred, nadam se, brojnom publikom, najavio je jutros utakmicu kapetan Zadra Marko Ramljak.

Zadar je ove sezone dosta loše krenuo u izravnim dvobojima s Cibonom, uostalom kao sa Splitom. Sve je nadoknadio u tri posljednje utakmice, dvije u HT Premijer ligi i jednoj u AdmiralBet ABA ligi, u kojima je vrlo uvjerljivo slavio (93:76, 63:89, 75:96). Cibona je međutim u četvrtfinalu izvrsno odigrala s Dubravom, Zadar jedini igrao treću utakmicu i time skratio vrijeme odmora. Tu je i poznata situacija s ozljedom Čampare, koji će izbivati još neko vrijeme te Drežnjaka, koji igra s bolovima u leđima.

– Serija protiv Dinama nije bila nimalo bezazlena, znali smo da će biti tako. Već nekoliko utakmica prije nje nismo pokazivali energiju koju sam priželjkivao. Ovu zadnju smo energetski odigrali dobro u oba pravca i to daje dozu optimizma za dalje. Što se tiče ozljeda, Čampara je na intenzivnoj terapiji, radi se o dosta ozbiljnoj ozljedi, a i Žganec se muči s rebrima nakon što je dobio udarac protiv Dinama, odigrao je posljednju utakmicu pod injekcijama. Pitanje je hoće li njima igrati Bundović i Mazalin, to dosta mijenja koncepciju, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Pitanje je mogu li nakon toliko međusobnih susreta Jusup i Sesar iznenaditi jedan drugoga, ili je među rivalima sve poznato?

– Svaka utakmica nosi neko iznenađenje koje može okrenuti utakmicu. Oni su imali nešto više vremena pripremiti nekakvu taktičku zamku koja može donijeti par poena i malo nas poremetiti, a možda i mi njih uspijemo. Svakako, Cibona ima sjajnog razigravača na razini ABA lige (Kapusta, pr.a.), baziraju dosta igru na šutu za tri poena. Nama je svakako velika prednost domaći teren, zahvaljujem navijačima na podršci protiv Dinama, pozivam ih da nam opet pomognu i da napravimo nešto protiv Cibone, poručio je Jusup.

Susret u Dvorani Krešimir Ćosić počinje sutra u 20 sati, uz izravni prijenos na Sportskoj televiziji.

Kako bi svi navijači s otoka mogli pogledati prvu utakmicu polufinalne serije bez brige oko povratka kući, KK Zadar u dogovoru s Jadrolinijom omogućio je polazak zadnjeg brzog broda iz grada za Preko 15 minuta kasnije, odnosno u 22:15 umjesto 22:00! Zadnji trajekt iz Gaženice kreće u 23:00. Ulaznice već sada možete kupiti na entrio.hr i na prodajnim mjestima Entrija te sutra od 10:00 na blagajni ispred dvorane Krešimir Ćosić! VIDIMO SE!!!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...