Zadarski plesni ansambl predstavlja se plesnom predstavom “Dvije žene, pet žena”

U utorak, 9. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Kazalištu održat će se plesna predstava pod nazivom Dvije žene, pet žena u koprodukciji  Zadarskog plesnog ansambla i HNK  Zadar. Predstava će se održati u tri termina: u 11, 17 i 20 sati. Jutarnji i popodnevni termini namijenjeni su učenicima srednjih škola, a večerni je otvoren za javnost.

Predstava premijerno izvedena na prošlom Kazališnom ljetu tematizira ženske likove iz zbirke pripovijedaka Priče iz davnina autorice Ivane Brlić Mažuranić te donosi drugačiji pogled na karaktere likova žena kao izvedbenih tijela u sukobu s tradicijom i uvriježenim poimanjima moralnosti Mažuraničkinih bajki. Koncept i koreografiju potpisuje Sanja Petrovski zajedno sa sedam plesnih umjetnica koje sudjeluju u izvedbi.

Predstava će biti izvedena u sklopu zadarske Plesne sezone čiji su pokrovitelji Grad Zadar i Kultura nova. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni HNK za vrijeme radnog vremena.

Koncept, koreografija: Sanja Petrovski

Izvođači/sukoreografi: Patricia Gospić, Bernarda Klarin, Nataša Kustura, Natali Mahmić, Anđela Matulić, Korina Oltran, Ljupka Petrovski

Glazba: Aleš Zorec, Lada Petrovski Ternovšek, Putokazi

Kostimografija: Marija Šarić Ban

Oblikovanje svjetla: Igor Petrovski

Oblikovanje tona: Tomislav Kraljević Shome

Savjetnik za glazbu: Silvija Magdalena Šimić

Savjetnik za govor: Žana Bumber

Krojački radovi: Veranda Stipaničev

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...