Županijski sud u Zagrebu odbacio žalbe okrivljenih u predmetu “Plantaža” i potvrdio presudu zadarskog suda; Svi proglašeni krivima i osuđeni na bezuvjetne kazne zatvora

Županijski je sud u Zagrebu, povodom podnesene žalbe svih okrivljenika i Općinskog državnog odvjetništva u Zadru u predmetu „Plantaža“, sve žalbe odbio kao neosnovane i u cijelosti potvrdio prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Zadru od 9. veljače 2023.

– Navedenom, a sada i pravomoćnom presudom, su svi okrivljeni proglašeni krivima za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona te su osuđeni na bezuvjetne kazne zatvora i to I., II. i IV. okrivljenik na pet godina zatvora dok je III. okrivljenik osuđen na šest godina zatvora, izvijestili su iz Općinskog suda u Zadru.

Podsjetimo, sudsko vijeće Općinskog suda u Zadru pod predsjedanjem sutkinje Mitre Meštrović u predmetu koji je u javnosti poznat kao slučaj  „Plantaža“ donijelo je 9. veljače ove godine nepravomoćnu presudu kojom su svi okrivljeni proglašeni krivima za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona te su osuđeni na bezuvjetne kazne zatvora i to I. okrivljenik Marijo Lončar, II. okrivljenik Marinko Crnjak i IV. okrivljenik Petar Lerga na pet godina zatvora dok je III. okrivljenik Ilija Mazzura osuđen na šest godina zatvora.

– Temeljem provedenog dokaznog postupka  sud je utvrdio da su okrivljenici u razdoblju od početka siječnja 2021. do kraja kolovoza 2021., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru, u cilju proizvodnje opojne droge marihuane a zatim daljnje prodaje, na zemljištu veličine 20.000 m2 u blizini Smilčića u vlasništvu RH, a koje je bilo u zakupu trgovačkog društva u vlasništvu I-okrivljenika, proizveli drogu marihuanu odnosno uzgojili najmanje 7.728 stabiljki biljke konoplje marihuane  koje su narasle do visine u prosjeku više od 163 cm i sadržavale ukupno oko 8.860,15 kg droge marihuane, navodi se, između ostalog, u toj nepravomoćnoj presudi.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...