Arsen Travica: “Ako Luka Božić napusti KK Zadar, vraćamo se natrag!”

Član Nadzornog odbora KK Zadar, Arsen Travica, prokomentirao je uspjeh igrača trenera Danijela Jusupa i osvajanje naslova prvaka Hrvatske, ali nije zaboravio spomenuti niti moguće nove sponzore. Travica je rekao što će se dogoditi ukoliko najbolji igrač Luka Božić napusti Klub, ali i ostali ključni igrači kojima je istekao ugovor.

–  I prije sam govorio da igrači moraju zaraditi svoju plaću, moram se pohvaliti jer su me poslušali i stvarno su je zaradili! Sve zasluge za osvajanje naslova prvaka Hrvatske idu treneru, igračima, ali i navijačima, bez njih stvarno to ne bi bilo moguće. Doprinos uspjehu pružila je i logistika, ali i oni ljudi koji više nisu u Klubu i koji su otišli. Naravno, sebe bih stavio na posljednje mjesto. Ovo je model koji obećava i koji je put gdje vidimo KK Zadar u budućnosti. Ova posljednja utakmica protiv Splita u dvorani Krešimir Ćosić, bila je slična biblijskim ‘Jerihonskim zidinama’. Velika je razlika kada momčad igra pred velikim brojem navijača, bude li tako i u idućoj sezoni baš sve će se otvoriti, govori Travica.

– Predsjednik Nadzornog odbora Dino Martinović i dopredsjednik Dario Kljajić su napravili plan koji je već predstavljen. Naime, povećat će se i prihodi od prodanih ulaznica, samim time će automatski i potencijalni sponzori biti zainteresirani za ulaganje u KK Zadar. Računica je potpuno čista, samo treba malo zdravog razuma, ništa drugo, iskren je član NO KK Zadar, koji inače živi u Zagrebu i dodaje:

– Ako bi se dogodilo da nam “kostur momčadi” ne ostane, te ako ode bilo tko od ključnih igrača, KK Zadar je opet na početku. Ako Luka Božić napusti Klub, opet ćemo se vratiti natrag! Moramo zadržati momčad, to je uostalom rekao i Dino Martinović, i to kada je bilo najteže, kada nam se moglo dogoditi još odlazaka nakon Antonija Jordana. Treba se dogoditi i nikakva reakcija Grada Zadra i javnosti, naravno, da će i nakon toga interes iskazati i sponzori. Isto tako, i navijači moraju nastaviti s trendom dolaska na utakmice kao što je bio slučaj protiv Splita. Osobno sam jako zadovoljan s Vanom Dundom koja je vršiteljica dužnosti direktorice Kluba, iako će uskoro biti i natječaj za to radno mjesto. Mislim da će se popuniti i NO KK Zadra s ljudima koji nam još nedostaju, naravno, ukoliko bude zanimljivih kandidata, Travica je spomenuo i poslovanje Kluba:

– Poslovanje je transparentno i dugove već rješavamo. Vjerujem da ćemo izaći iz dugova! Uostalom, NO je predstavio plan kako ih zatvoriti u sljedećih nekoliko godina. Nismo bili u mogućnost dati plaće igračima jer su prihodi koje smo ostvarili odlazili na pokrivanje dugova. Ali trend je pozitivan, jer se ukupan dug ne povećava, već smanjuje. Na ‘valu’ ovog uspjeha želimo pokriti dugove iz tekuće sezone, pa ćemo vidjeti kako dalje.

Za kraj se Travica osvrnuo i na svoje članstvo u NO KK Zadar:

– Nije mi “puna kapa” članstva u NO jer sve ću učiniti u korist Kluba, tu sam član ispred Udruge Grad košarke. Otvoren sam za svaki oblik suradnje, za ostanak u Klubu, ali i za eventualno povlačenje u ime nekoga koji je kvalitetniji i bolji, zaključio je Arsen Travica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...