Damir Škifić, Zadranin koji živi u Americi kao fitness trener i klinički istraživač, sprema se plivati oko Key Westa

Damir Škifić, porijeklom Zadranin, živi i radi u Americi kao fitness trener i klinički istraživač. Sprema se na veliki poduhvat u svom životu, a to je preplivati oko Keya Westa, otoka kod američke savezne države Floride.

Kako nam je rekao, ovaj će se poduhvati dogoditi 17. lipnja kada namjerava plivati oko cijelog otoka u sklopu utrke koja se zove “The College of Florida Keys Swim Around Key West”. Putovanje je to dugo 12,5 milja koje počinje i završava na Higgs Beachu. Svaki plivač ili štafetni tim mora imati svoj pomoćni kajak ili čamac koji će ih pratiti oko otoka. Eskadrila glisera osigurava sigurnost duž staze. Netaknute vode oko Key Westa pružaju plivačima prekrasan pogled na kopno i podvodni život. Plivači se mogu natjecati u različitim kategorijama, bilo samostalno ili štafetno, navodi se na službenoj stranici. 

– Inače, ja sam Zadranin koji je živio tamo nekih 9 godina djetinstva.  Ovamo sam došao u srednjoj školi i tako ostao tu.  Moji su porijeklom sa otoka Zverinca i Ugljana i imam niz rođaka i poznanstva u zadarskoj okolici, priča nam Damir koji je sudjelovao i u dvije Ironman utrke 2014. i 2016. godine.  Također je preplivao i oko otoka Zverinca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...