FOTO Na Višnjiku zasađene platane i fafarikule

Športski centar Višnjik već niz godina planski djeluje u segmentu održavanja postojećega zelenila i planskoj sadnjih novih stabala.

– Svaki zahvat koji smo poduzeli i koji ćemo poduzeti počiva na čvrstoj suradnji s Nasadima čiji stručnjaci, uz ostalo, utvrđuju ima li stabala koja mogu ugroziti sigurnost i kako ćemo u takvoj situaciji postupiti, te na kojim ćemo mikrolokacijama zasaditi nova stabla. U tim zahvatima što je više moguće nastojimo umjesto uklonjenoga stabla zasaditi novo i kad tomu pridodamo novozasađena stabla (platane, fafarikule, tamarisi, masline, čempresi, pinije…) tijekom prošlih godina, uz obnovu i dopunjavanje ukrasnoga grmlja, postupno ćemo postići visoku razinu ozelenjavanja cijeloga kompleksa, kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

U sklopu planiranih radova nedavno je u području Dječjega parka i kod Dvorane Krešimira Ćosića na savjet struke uklonjeno nekoliko borova i umjesto njih zasađene su platane i fafarikule, a uskoro će i na drugim mikrolokacijama biti obavljeni radovi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...