HNK Zadar predstavio ponude zainteresiranih investitora svim političkim predstavnicima u Gradskom vijeću

Nakon prošlotjednog sastanka s gradonačelnikom Brankom Dukićem i predstavnicima Grada Zadra, HNK Zadar je u srijedu predstavnicima vijećničkih klubova zadarskog Gradskog vijeća predstavio dvije ponude investitora te uvjete koje u konačnom preoblikovanju HNK-a treba ispuniti Grad Zadar. Time bi se stvorile pretpostavke za buduće aktivnosti zadarskog kluba.

– Iako još nema konačne odluke, prezentirali smo ponude investitora i uvjete koje treba ispuniti Grad Zadar. Odradili smo i drugi korak, kaže predsjednica Zadra Iva Bokanović uz koju su u ime Kluba na sastanku još bili Krševan Santini i Ivan Milin.

S druge strane bili su Ante Ćurković i Dina Bušić u ime Grada, potom Bruno Milin u ime HDZ-a, Daniel Radeta i Nino Mrčela u ime SDP-a, nezavisni gradski vijećnik Damir Burčul te Enio Meštrović i Adela Frank iz Nezavisne liste Enio Meštrović.

Ponuda HR Sport Group koju čini grupa investitora iz Australije hrvatskog porijekla pod vodstvom Marka Ivančića te Marina Kulaša, investitora iz Kanade porijeklom iz Zadra, razlikuju se po visini investiranja. Ono zajedničko im je što od Grada Zadra traže da uz svoj početni ulog dan kroz pozajmicu, dobiju 30 godina besplatnog korištenja nogometnih terena na Višnjiku, Bagatu i Stanovima.

Australci bi prve sezone investirali 1 mil eura, a sljedećih pet sezona po 300 tisuća eura. Od Grada traže postavljanje umjetne trave na Bagatu i Višnjiku te korištenje na 30 godina. Kanađani bi prve sezone uložili manje, oko 500 tisuća eura, ali zato bi sljedećih sezona ulagali između 1 i 2 mil eura. Oni također traže korištenje terena na 30 godina, navode i da bi sve kategorije škole nogometa bile u najvišem rangu, a seniorska momčad bi do 2027 došla do HNL-a. Od 2027. do 2030. godine bilo bi vrijeme stabilnosti među elitom i napad na vrh.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...