Kako prepoznati je li netko platio plavu kvačicu na Instagramu?

Korisnici Instagrama primijetili su val plavih kvačica koje su se pojavile pored brojnih profila na platformi, ostavljajući ljude zbunjenima kako su njihovi prijatelji došli do onoga što je dosad bilo rezervirano za poznate svjetske zvijezde.

Naime, Instagram je nedavno krenuo stopama Twittera ponudivši uslugu mjesečne pretplate od 11.99 dolara na mjesec, a kojom pretplatnici dobivaju verificirani profil. Instagram nudi besplatnu plavu kvačicu javnim osobama, uključujući razne profesionalce, novinare, utjecajne i slavne osobe te brendove koji ispunjavaju zahtjeve platforme za profil i podobnost.

Njihovi profili moraju biti autentični, jedinstveni i značajni.

– Moraju predstavljati dobro poznatu, vrlo traženu osobu, brend ili entitet. Pregledavamo profile koji se pojavljuju u višestrukim izvorima vijesti i plaćeni ili sponzorirani medijski sadržaj ne smatramo izvorima za pregled, rekli su iz Instagrama.

Meta Verified

Nakon provjere, javne osobe, slavne osobe i brendovi koji ispunjavaju određene uvjete profila i podobnosti ne mogu promijeniti svoje korisničko ime na svom profilu niti se ono može prenijeti na drugi profil.

S druge strane, tu je Meta Verified, novi model pretplate koji svakom korisniku Instagrama omogućuje mjesečno plaćanje za verifikacijsku kvačicu. Kako trenutno izgleda, Instagram je koristio istu boju i dizajn i za korisnike koji plaćaju i za one koji ne plaćaju, što korisnicima otežava razlikovanje.

Nejasno je hoće li ih Instagram u budućnosti učiniti različitima ili ne, a Meta sugerira da to pomaže ljudima da imaju veću zaštitu od lažnog predstavljanja i daje im pristup “stvarnoj osobi” ako naiđu na bilo kakve probleme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...