Konobar u Dubrovniku silovao Amerikanku na terasi pizzerije

U Istražnom centru dubrovačkog Županijskog suda pri kraju je pravosudna istraga protiv 49-godišnjeg konobara, državljanina Bosne i Hercegovine, inače nastanjenog u Trebinju. Istraga je pokrenuta nakon što je uhićen zbog osnovane sumnje na kazneno djelo silovanja 20-godišnje državljanke Sjedinjenih Američkih Država iz New Yorka.

“Kazneno djelo silovanja počinjeno je na način da je konobar u ranim jutarnjim satima 12. lipnja nedaleko žičare i povijesne jezgre Grada, na verandi pizzerije, izvršio nasilni spolni odnos nad mladom Amerikankom bez njezina pristanka, što je ona potom prijavila službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Nakon toga je sudac istrage pokrenuo hitnu istražnu radnju te odmah ispitao studenticu koja je trebala dalje putovati”, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudac Pero Miloglav, u razgovoru za Dubrovački vjesnik.

Istražni zatvor u trajanju do 30 dana konobaru iz Trebinja određen je zbog opasnosti od bijega. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku rješenjem o pokretanju istrage od 14. lipnja 2023. bludnog konobara tereti i za počinjeno kazneno djelo krađe na štetu američke studentice kojoj je, nakon gnusnog čina, uzeo novčanik s novcem i dvije bankovne kartice, prenosi Index. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...