Nesreća na autocesti A7, vozi se uz ograničenje brzine

Zbog prometne nesreće na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva između naplatne postaje Rupa i čvora Jurdani (između 6.+300 km i 6.+500 km) u smjeru mosta Krk vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK). Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, državnoj cesti DC1 čvor Udbina-Klapavice, državnoj cesti DC99 između mjesta i čvora Križišće i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Niz zabrana i ograničenja zbog bure

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, zbog jakog vjetra, vozi se uz ograničenje brzine, ali autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

U priobalju puše bura pa je na snazi niz zabrana i ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila. Pojačan promet u poslijepodnevnim satima očekujemo na cestama u smjeru unutrašnjosti, posebice na autocesti A1 od čvora Bosiljevo II u smjeru Zagreba, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, otoku Krku i Krčkom mostu, Jadranskoj (DC8) magistrali, Istarskom ipsilonu, na pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima prema kopnu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...