Ovu grešku kod pranja odjeće mnogi rade, a štetna je za zdravlje, tvrdi stručnjak!

Upozorenje dolazi nakon što je studija otkrila da se više od 340 različitih bakterija redovito nalazi na čak 30-ak kućanskih predmeta.

Mnogi od nas krivi su za to što su bacili odjeću u perilicu i zaboravili na nju, odgađajući najgori dio – staviti je na sušenje.

No pokazalo se da bi uobičajena navika mogla biti gora nego što smo mislili i mogla bi uzrokovati veće probleme od neugodnog mirisa vlage.

Terry Fisher, stručnjak za čišćenje, za Mirror objašnjava da ako odjeća ostane u perilici nakon završetka ciklusa dulje od 30 minuta, može postati leglo neugodnih bakterija.

‘Jedan od najvažnijih dijelova održavanja kućanstva čistim i urednim je redovito pranje odjeće. Ali mokro rublje ostavljeno u perilici samo 30 minuta nakon završetka ciklusa može uzrokovati bujanje bakterija’, otkrio je.

Njegovo upozorenje dolazi nakon što je studija otkrila da se više od 340 različitih bakterija redovito nalazi na čak 30-ak kućanskih predmeta, pri čemu je spužvica za suđe proglašena najkontaminiranijom, a slijedi je držač četkice za zube.

Kuhinjski sudoperi, zdjele za kućne ljubimce i držači za kavu također su navedeni među pet kućanskih predmeta koje imaju pregršt bakterija.

Nisu sve bakterije štetne za tijelo, ali neke mogu pridonijeti bolestima kao što su prehlade, infekcije grla i vrućice, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...