Srđan Fabijanac nakon sramotnog vrijeđanja Livaje od riječkih huligana: “Moramo prihvatiti normalnu navijačku kulturu!”

Sportski radio komentator na Hrvatskom radiju, Srđan Fabijanac (57), za naš portal kratko je prokomentirao neviđenu sramotu pojedinih, nazovimo “navijača”.

Podsjetimo, prije dva dana na riječkoj Rujevici na treningu reprezentacije, Marko Livaja vulgarno je izvrijeđan od strane nekolicine huligana, nakon čega je napadač Hajduka ljutito krenuo prema zapadnoj tribini. Društvenim mrežama dijelio se i video na kojem se vidi kako igrači odrađuju vježbe, a čuje se “Hej Livaja. Nitko ne voli”, potom urlik “Livaja tovare”, a onda i “smeće”, te “j***m ti majku, pogledaj istok”.

Momčad izbornika Zlatka Dalića u Rijeci se priprema za završnicu Lige nacija. U polufinalu će u srijedu, 14. lipnja od 20.45 sati igrati u Rotterdamu protiv domaćina Nizozemske, drugi polufinalni par čine Italija i Španjolska, koji igraju 15. lipnja od 20.45 sati. Finale i utakmica za treće mjesto na rasporedu su 18. lipnja. Nažalost, nakon svega, Marko Livaja je prelomio i napustio reprezentaciju.

Poznati splitski sportski novinar Srđan Fabijanac, koji će utakmicu iz Rotterdama izravno prenositi, razočaran je ponašanjem pojedinih “navijača” na Rujevici, te dodaje:

– Sve skupa je ružno, neugodno i žalosno. Nažalost, nije ovo prvi put da se ovako nešto dogodilo, sada je riječ o Marku Livaji, sutra se to može dogoditi bilo kojem reprezentativcu. Apsolutno razumijem Livaju i njegovu odluku, samo možemo poželjeti da se ovakve stvari više ne ponavljaju. Jednostavno, moramo prihvatiti normalnu navijačku kulturu ponašanja! Igrače treba staviti sa strane jer oni su sastavni dio naše reprezentacije, bilo o kojem igraču se radilo jer donijeli su nam puno radosti. Ponavljam, ovo uistinu ne treba nikome, jer samo daje povod senzacionalistima kako bi se bavili manje bitnim stvarima. Senzacionalisti ne žele pričati o najvažnijem, a to je sport i lijepa strana života, što bi trebalo biti uzor svim mladim ljudima, kazao je Fabijanac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...