U četvrtak barem djelomice sunčano i toplo, pljuskovi većinom na kopnu

U istočnoj Hrvatskoj u drugom dijelu petka promjenjivo oblačno i pljuskovi s grmljavinom, a veća je i vjerojatnost da lokalno budu izraženiji i prouzroče probleme. Ujutro će mjestimice biti magle. Najviša dnevna temperatura oko 25 °C.

Podjednako toplo i u središnjoj Hrvatskoj. Nakon mjestimične jutarnje magle i niskih oblaka bit će djelomice sunčano, a uglavnom od sredine dana uz često jači razvoj oblaka treba računati na pljuskove i grmljavinu, lokalno moguće i obilnije. Vjetar uglavnom slab.

U gorskim predjelima i unutrašnjosti Istre ujutro ponegdje magla, zatim sunčana razdoblja, a poslijepodne nerijetko pljuskovi s grmljavinom, koji mogu biti praćeni i lokalno većom količinom oborina u kratkom vremenu. Pljuskova će vjerojatno biti i na riječkom području, dok će drugdje na sjevernom Jadranu predvladavati sunčano uz većinom slab sjeverozapadni i zapadni vjetar te mirno do malo valovito more. Jutarnja temperatura od 11 °C u gorju do 19 °C na otocima.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali lokalno može biti jutarnje magle. Poslijepodne je uglavnom samo u Zagori vjerojatan umjeren razvoj oblaka uz poneki izolirani pljusak. Vjetar slab, od sredine dana do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni uz većinom malo valovito more na srednjem Jadranu. Najviša dnevna temperatura od 25 do 27 °C.

Na jugu Hrvatske i dalje sunčano i vrlo toplo. Ujutro lokalno može biti kratkotrajne magle, a danju male do umjerene naoblake. Vjetar većinom slab, poslijepodne i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, more malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura od 15 °C u zaobalju do 20 °C uz more, stoji u prognozi HRT-a.

I dalje nestabilno

U nastavku tjedna u unutrašnjosti vrijeme gotovo bez promjene. Djelomice sunčano, ujutro nerijetko uz niske oblake i maglu, dok će mjestimičnih pljuskova i grmljavine najčešće biti u popodnevnim satima. Lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar većinom slab, a u nedjelju ponegdje umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu u petak pretežno sunčano, ujutro lokalno i magla, a poslijepodne uz obalu rijetko moguć kratkotrajan pljusak. Tijekom vikenda uz prolazno više oblaka vjerojatnost pljuskova će porasti, pa i na otvorenom moru, najprije na sjeveru, a u nedjelju na jugu. Nakon vjetra s mora, u nedjelju će zapuhati umjerena bura i sjeverozapadnjak uz blagi porast temperature zraka, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...