U nedjelju nekoliko desetaka putnika ostalo na silbenskoj rivi jer su ostali bez karata

U nedjelju, 11. Iipnja, nekoliko desetaka putnika nakon produženog vikenda ostalo je na silbenskoj rivi, objavjestila nas je jedna čitateljica.

– U posljednjih nekoliko tjedana puno se govori o ukidanju komercijalne linije koja je od 2021. godine povezivala Silbu s Rijekom i Zadrom. Ta je linija u mnogočemu doprinijela razvoju turizma na otoku Silbi, ali ne samo to, ona je vlasnicima kuća za odmor i obiteljima koje žive i rade u Rijeci, Sloveniji i Zagrebu omogućavala da dođu na otok kraćim putem. Rasteretila je postojeće brodske linije, pa tako situacija u kojoj putnici ostaju na otoku nije bilo niti u vrhu turističke sezone. Prije te linije putnici su često ostajali na otoku, nakon što bi se sve karte za kopno prodale, pa bi turisti spavali po rivi, plažama i šumi jer su smještajni kapaciteti na Silbi već odavno bili popunjeni. 

01. lipnja 2021. godine šampanjcem smo proslavili prvu plovidbu agencije GV LINE koja je iz Zadra krenula preko Silbe za Rijeku, nakon sto je iz linije izbacila Novalju, koja je u tom pravcu bila umjesto Silbe 2020. godine. Na sveopće oduševljenje agencije GV LINE broj putnika je porastao, no na kraju ta komercijalna linija ipak nije bila isplativa te je početkom 2023. godine najavljeno njeno ukidanje. 

Prije dva mjeseca pokrenuta je građanska inicijativa za povratak linije Rijeka – … – Silba – Zadar. Povezanost Rijeke sa Zadrom u svibnju je ipak najavila Jadrolinija, no ponovno s Novaljom, bez Silbe, iako je Novalja s Rijekom povezana svakodnevnom linijom, a prema Zadru se može doći u bilo koje doba dana, preko mosta koji otok Pag povezuje s kopnom.

Sezona u pravom smislu još nije počela, a nekoliko desetaka putnika razočarano stoji na Silbenskoj rivi, bez karte, 11. lipnja. 

Na noge su se digli mještani i lokalne inicijative, na čelu s mjesnim odborom Silba. O ovoj su potrebi obaviješteni Grad Zadar, Zadarska županija, Grad Rijeka, Primorsko goranska županija, Agencija za obalni i linijski pomorski promet te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na čelu s državnim tajnikom Josipom Bilaverom i ministrom Olegom Butkovićem. 

Povratne informacije nema. Što čekamo?, navodi se u pismu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...