U prometnoj nesreći sudjelovala dva motocikla, oba vozača ozlijeđena

Jučer, 31. svibnja oko 21.00 sati u Ulici Sv. Nikole Tavelića u Zadru se dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva motocikla te su oba vozača ozlijeđena.

– Sumnja se da je vozač motocikla, maloljetni hrvatski državljanin, koji je prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige upravljao motociklom izazvao prometnu nesreću obavljajući radnju sretanja u lijevo bez da se prethodno uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i tom prilikom udara u drugi motocikl koji ga je u tom trenutku pretjecao, a s kojim je upravljao drugi maloljetnik bez zaštitne kacige i prije stjecanja prava na upravljanje. Daljnjim postupanjem policije utvrđeno je kako su oba motocikla sudjelovala u prometu bez registarskih oznaka te im je isteklo važenje prometne dozvole, navode iz policije i dodaju:

– Oba vozača motocikla su prilikom pada s motocikla zadobili ozljede. Maloljetnik kojeg se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće je lakše ozlijeđen, dok je drugi maloljetni vozač prevezen u zadarsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Protiv oba maloljetnika nadležnom sudu podnosi se Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama dok će se protiv maloljetnika koji je zadobio lakše tjelesne ozlijede, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...