FOTO Uklonjen grafit s Kalelarge, policija provodi mjere i radnje da se utvrdi autor

Grafit koji je jučer osvanuo na Kalelargi, točnije na bočnoj strani Gradske lože, uklonjen je u suradnji policije i komunalnih službi Grada Zadra.

Podsjetimo, pisala je poruka “Grad su nam uzeli šiptarski restorani i ciganske haljine, probudite se”.

Policija je odmah nakon saznanja započela s provođenjem mjera i radnji koje su i dalje u tijeku, a sve kako bi se utvrdile relevantne okolnosti i činjenice koje se odnose na ispisivanje grafita i oštećenja imovine.

– Tijekom prikupljanja svih relevantnih činjenica i okolnosti, ukoliko policija kod ovakvih događaja utvrdi postojanje obilježja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari protiv počinitelja se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava, a isto tako ukoliko se radi o ispisanim grafitima neprimjernog sadržaja, po pronalasku počinitelja, policija podnosi prekršajnu prijavu nadležnom sudu zbog prekršaja iz čl. 5. Zakona protiv prekršaja javnog reda i mira, rekli su nam u zadarskoj policiji.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...