U subotu iz Zadra krenule avio-linije švedsko-danskog SAS-a i AeroItalie; Putnički promet u lipnju bit će veći 25 posto u odnosu na prošlu godinu

Iako još nije počeo glavni dio turističke sezone, Zračna luka Zadar već sad radi maksimalnim kapacitetom, obzirom na putnički promet.

Osim toga, od subote zadarski aerodrom ima i linije koje realiziraju kompanije s kojima do sad nisu surađivali.

– Ove subote su prema Zadru krenule s linijama dvije nove kompanije. To su švedsko-danski SAS, odnosno Scandinavian, to je velika legacy kompanija i zaista nam je zadovoljstvo raditi s njima, jedna od većih, odnosno najvećih europskih kompanija s linijom za Kopenhagen. Također i AeroItalia s linijom za Forli, a obje su subotom, i prema Zadru će letjeti jednom tjedno do sredine, odnosno kraja rujna, kazao je za Antenu Nikola Barać, službenik za informiranje Zračne luke Zadar, te dodao:

– Od ostalih kompanija također imamo novu kompaniju Peoples s linijom za St. Gallen koja već neko vrijeme leti prema Zadru.

Kad govorimo o putničkom prometu, prema statistici objavljenoj na njihovoj službenoj stranici, travanj je bio manji u odnosu na prošlogodišnji za 10-12 posto, svibanj je bio na razini prošle godine, a već se sad zna da će promet u lipnju biti do 25 posto u plusu u odnosu na lipanj 2022. godine. Sveukupno, govorimo o povećanju od 10 posto u odnosu na godinu ranije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...